Blaga: Nu vom vota noul Guvern, parlamentarii PDL vor fi prezenţi

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, luni, că reprezentanţii PDL vor fi prezenţi în Parlament, dar nu vor vota noul Guvern, arătând că sarcina opoziţiei va fi aceea "de a taxa orice deviaţie de la democraţia puterii".

456 afișări
Imaginea articolului Blaga: Nu vom vota noul Guvern, parlamentarii PDL vor fi prezenţi

Blaga: Nu vom vota noul Guvern, parlamentarii PDL vor fi prezenţi (Imagine: Octav Ganea / MediafaxFoto)

Vasile Blaga a fost întrebat de ziarişti, după ce s-a întors de la consultările de la Cotroceni, cum vede colaborarea cu Victor Ponta, desemnat premier.

"Noi suntem în opoziţie, iar sarcina noastră va fi aceea de a taxa orice deviaţie de la democraţie a puterii. Acesta este rolul opoziţiei" a precizat Blaga.

Întrebat dacă va vota în Parlament noul guvern, Vasile Blaga a răspuns: "Nu vom vota, bineînţeles. Aţi văzut undeva în lume opoziţia responsabilă să voteze guvernul?".

Blaga consideră drept "normală" desemnarea lui Victor Ponta în funcţia de premier, menţionând faptul că a fost o singură propunere pentru funcţia de prim-ministru la consultările de la Cotroceni.

El a mai arătat că la Palatul Cotroceni s-au precizat priorităţile României pe termen scurt şi anume integrarea României în spaţiul Schengen, cu un calendar precis, stabilit pentru martie anul viitor. S-a menţionat o nouă vizită a reprezentanţilor de la Bruxelles pe tema MCV pe justiţie şi alte "restanţe pe care Parlamnetul le are dacă se doreşte un raport pozitiv pe acest subiect".

Blaga a spus că s-a vorbit şi despre actele importante pe care trebuie să le rezolve Guvernul şi Parlamentul în perioada următoare referitor la o nouă lege a alegerilor şi anume un Cod electoral, reorganizarea teritorială şi revizuirea Constituţiei.

Întrebat dacă revizuirea Constituţiei se referă la reducerea la 300 a numărului de parlamentari, Blaga a spus că nu s-a precizat acest lucru la reuniune, dar el crede că toată lumea va fi de acord până la urmă cu reducerea numărului de parlamentari.

Vasile Blaga a explicat şi îndemnul preşedintelui Traian Băsescu adresat majorităţii parlamentare de a ocroti opoziţia.

"Da. A fost o astfel de precizare vis-a-vis de anumite declaraţii ale unor lideri USL, care trimiteau opoziţia la balcoane", a menţionat Vasile Blaga.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici