Blaga: Oprea îndeplineşte condiţiile de premier interimar pentru 45 zile, după aceea nu avem guvern

Co-preşedintele PNL Vasile Blaga a declarat, marţi, că Gabriel Oprea îndeplineşte condiţiile de a fi premier interimar, dar, potrivit Constituţiei, va fi pe o perioadă de 45 de zile, după care nu mai există guvern.

406 afișări
Imaginea articolului Blaga: Oprea îndeplineşte condiţiile de premier interimar pentru 45 zile, după aceea nu avem guvern

Blaga: Oprea îndeplineşte condiţiile de premier interimar pentru 45 zile, după aceea nu avem guvern (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"A fost îndeplinite condiţiile cerute de preşedinte, respectiv analizele medicale ale premierului. Domnul Oprea este şi vicepremier în funcţie, votat ca atare de Parlament, asigură în acest moment şi majoritatea, deci îndeplineşte acest condiţi", a spus Blaga.

El a adăugat că, potrivit Constituţiei, Oprea poate îndeplini toate atribuţiile primului ministru pentru o perioadă de maximum 45 de zile. "După care nu avem guvern, pentru că şi premierul Ponta este membru al guvernului şi un interimat nu poate dura decât maxim 45 de zile, după 45 de zile nu mai este ministru, nu mai este prim-ministru şi dacă nu avem prim ministru, nu avem guvern”, a explicat Blaga.

Întrebat dacă are informaţii că Victor Ponta "nu se mai întoarce", Blaga a spus că nu vrea să facă astfel de speculaţii

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici