Blaga: PDL nu se va rupe, chiar dacă vor exista şi unele plecări

Liderul PDL, Vasile Blaga, a declarat, duminică, la Braşov, că partidul nu se va rupe, "chiar dacă vor exista şi unele plecări", adăugând că, în ceea ce îl priveşte, Convenţia Naţională va fi "corectă" şi că se va putea vota în cabine de vot nesupravegheate video.

292 afișări
Imaginea articolului Blaga: PDL nu se va rupe, chiar dacă vor exista şi unele plecări

Vasile Blaga (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Vasile Blaga a fost prezent, duminică, alături de Theodor Stolojan şi Gheorghe Flutur, la Braşov, unde s-a întâlnit cu membrii filialei PDL pentru a le prezenta moţiunea.

Blaga a declarat că deşi se aşteaptă la unele plecări din PDL, acest lucru nu va duce la ruperea partidului.

"Partidul nu se va rupe, chiar dacă vor exista şi unele plecări, pe care eu unul nu le doresc. PDL nu are doar sedii în judeţe şi localităţi, ci are oameni şi membri, care aşteaptă de la noi clarificări", a spus Vasile Blaga.

El a precizat că va fi o convenţie "corectă", susţinând că "5.000 de oameni sunt greu de manipulat de către oricine".

"În ceea ce mă priveşte, va fi o convenţie corectă, în care colegii vor avea posibilitatea să îşi exprime opţiunea liber, în cabine de vot nesupravegheate video şi, desigur, nimeni nu le va mai cere, ca în urmă cu trei ani, să-şi fotografieze buletinul de vot, să se vadă cum au votat (...) Convingerea mea este că 5.000 de oameni sunt greu de manipulat de către oricine, cu atât mai mult cu cât vorbim despre militanţi de-ai noştri de bază, de primari, viceprimari, consilieri locali şi judeţeni, lideri de organizaţii. Ei vor judeca şi vor avea propriile opţiuni", a mai spus Blaga.

La rândul său, Theodor Stolojan a spus că Blaga este cel mai potrivit lider al democrat-liberalilor, susţinând că "alegerile interne din partid nu sunt nici cursa pentru a alege procurorul general al României, nici concursul de cuvântări frumoase sau de frumuseţe".

"Am avut alegeri în partid după scrutinul local şi nu a vrut nimeni să candideze, nici doamna Udrea, nici doamna Macoveni, nici domnul Cristian Preda. Domnul Blaga a fost singurul care s-a angajat şi ceea ce a urmat în câteva luni, cu referendumul şi alegerile parlamentare, nu poate fi impus domnului Blaga. Discutăm despre alegerile pentru preşedintele partidului, nu depre alegerea procurorului României sau despre concursul de cuvântări frumoase şi frumuseţe. Ori, cine are experienţa necesară să conducă partidul într-o perioadă aşa dificilă?", a spus Stolojan.

El a precizat că este nevoie de Monica Macovei în partid, "dar dânsa nu a condus niciodată nicio organizaţie internă a partidului, experienţa sa în munca efectivă de reconstrucţie de partid politic şi a PDL nu există". Deşi i-a recunoscut experienţa în lupta pentru statul de drept şi lupta împotriva corupţiei, Stolojan crede că "nu este suficientă o asemenea calitate pentru a dori să conduci PDL".

Referitor la Elena Udrea, Stolojan a spus că rezultatele obţinute de ea până în prezent nu l-au convins că poate fi un lider de partid.

"Doamna Udrea a condus o organizaţie a PDL, cea din Bucureşti care este poate cea mai importantă numeric. Acum dânsa recunoaşte că a greşit când nu a candidat pentrut primăria municipiului sau pentru parlament din Bucureşti. Deocamdată, rezultatele din activitatea de partid ale doamnei Udrea nu îmi spun mie că dânsa ar fi mai în măsură decât domnul Blaga să conducă PDL", a declarat Theodor Stolojan.

Elena Udrea şi-a prezentat moţiunea pentru alegerile din cadrul partidului, la Braşov, în 2 martie, când a fost însoţită de fostul premier Emil Boc.

Europarlamentarul Cristian Preda declara, sâmbătă seara, la Suceava, că există riscul unei rupturi a partidului, dacă la Convenţia Naţională din 23 martie competiţia nu va fi corectă sau dacă învingătorul promite excluderi din partid.

"Pentru că există nişte condiţii care pot conduce la ruptură şi dacă nu ne confruntăm cu ele, şi ne facem iarăşi că plouă şi nu vedem care sunt aceste condiţii, vom da, din nou, peste dificultăţi mai mari. Iar ruptura se va produce, în primul rând, dacă nu va fi corectă competiţia. Nu suntem nici unul dintre noi copii. Dacă va exista suspiciunea că întrecerea din 23 martie nu a fost corectă, ruptura e inevitabilă", spunea europarlamentarul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici