Blaga: Propun ca data Convenţiei PDL să fie 23 martie. Voi candida la preşedinţia partidului

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, luni, că propune ca data Convenţiei Naţionale a PDL să fie 23 martie şi a anunţat că el va candida la preşedinţia partidului.

274 afișări
Imaginea articolului Blaga: Propun ca data Convenţiei PDL să fie 23 martie. Voi candida la preşedinţia partidului

Vasile Blaga (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

Blaga a spus că BPN al PDL a hotărât să convoace pentru 22 februarie, la ora 14:00, Colegiul Director Naţional, care va stabili ordinea de zi a Consiliului Naţional de Coordonare din 23 februarie.

Liderul PDL a spus că, la propunerea sa, Biroul a fost de acord, în unanimitate, să propună data de 23 martie pentru Convenţia Naţională a Partidului.

El a spus că în acest fel se respectă toate prevederile statutare, astfel încât să nu existe nicio observaţie, chiar dacă "unii doresc o convenţie mâine", iar alţii o doresc "amânată la calendele greceşti".

"O să candidez la Convenţia Naţională a partidului şi eu cred că 23 martie, dacă aceasta va fi data Convenţiei, e un punct important pentru viaţa partidului. Până la urmă, va trebui să trecem de la perioada de criză a partidului la ceea ce înseamnă reconstruirea adevărată a partidului", a spus Blaga.

El a adăugat că a ţinut partidul unit în cele mai grele momente, chiar dacă uneori a dat dovadă de prea multă îngăduinţă. "Cred că am ţinut partidul unit în cele mai grele momente ale existenţei lui, chiar dacă am dat dovadă de prea multă îngăduinţă, nu-mi prea stă în fire, dar am făcut-o pentru ca partidul să rămână unit în vremuri grele", a adăugat Vasile Blaga.

Parlamentarul a mai spus că PDL este singura forţă politică în jurul căreia se pot coagula forţele de centru-dreapta şi îşi asumă participarea la guvernare în 2016 şi desemnarea unui candidat "serios, puternic" la alegerile prezidenţiale de anul viitor.

El a spus că în acest moment nu are intenţia de a candida la Preşedinţia României, adăugând: "Toate la timpul lor".

Întrebat cu ce echipă de conducere va candida la Convenţia Naţională, Blaga a spus că, din punct de vedere strict personal, consideră că o nominalizare a echipei nu e cel mai bun lucru cu putinţă.

"Ca un punct de vedere strict personal, consider că a nominaliza o echipă nu e cel mai bun lucru cu putinţă şi nu neapărat din punct de vedere democratic", a spus Blaga, adăugând că în momente de criză partidele au apelat la astfel de situaţii.

"Eu nu cred că o astfel de abordare ar duce la o unitate atât de necesară a partidului. Nu ar însemna că nu am forţa necesară să propun o echipă. Cred că, până la urmă, trebuie lăsat la aprecierea colegilor, şi vor fi peste 4.000 de delegaţi", a mai arătat Blaga.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici