Blaga: Sper să finalizăm acţiunile privind candidaturile, inclusiv depunerea lor, până la 15 octombrie

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, miercuri, că speră ca până la 15 octombrie să se încheie toate acţiunile privind candidaturile ARD pentru parlamentare, inclusiv depunerea acestora.

325 afișări
Imaginea articolului Blaga: Sper să finalizăm acţiunile privind candidaturile, inclusiv depunerea lor, până la 15 octombrie

Vasile Blaga (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Blaga a menţionat că termenul legal pentru depunerea candidaturilor pentru alegerile parlamentare este 30 octombrie. "Sper să finalizăm toată acţiunea, inclusiv să depunem listele, până la 15 octombrie", a spus el la "Gândul Live".

Întrebat dacă deputatul Ştefan Pirpiliu, care a plecat din PDL şi a devenit membru al Forţei Civice, ar trebui să se afle printre candidaţii susţinuţi de Alianţa România Dreaptă, Blaga a răspuns negativ. "Nu, pentru că, în definiţia mea şi împărtăşită de conducerea PDL, traseistul este un traseist, unul care îşi lasă familia politică, partidul, atunci când este greu. Nu văd ce plusvaloare pot aduce aceşti oameni care pleacă de la o formaţiune componentă a alianţei la alta în viitoarea bătălie electorală. (...) Oricare s-ar afla în situaţia asta nu va putea candida pe listele noastre", a precizat el.

În ceea ce priveşte candidatura sa, Vasile Blaga a spus că încă nu este clar în ce circumscripţie va merge şi că există mai multe solicitări din partea colegilor săi. "Sau în Bucureşti, am o propunere din Timiş, am şi din Bihor, de acasă, o să stabilim împreună unde o să candidez", a precizat el.

De asemenea, întrebat de ce democrat-liberalii vor să înscrie la BEC sigla PDL, deşi partidul candidează în alianţă, Blaga a menţionat că unul dintre motive ţine de dorinţa de aplicare de către toţi cei care compun ARD a criteriilor pentru candidaţi.

"Dorim să aplicăm criteriile pe care le-am hotărât împreună, le-a adoptat comisia (de etică - n.r.), absolut pentru toată lumea, vizavi de candidaturi", a menţionat el. Solicitat să precizeze dacă pleacă de la premisa că s-ar putea ca unul dintre parteneri să părăsească alianţa, Blaga a răspuns: "E bine să pui răul în faţă, dar sunt convins că nu se va întâmpla".

Un alt motiv al înscrierii siglei partidului la BEC ţine de contestaţiile depuse în urma înregistrării alianţei. "De două zile tot se judecă contestaţii, cred că mâine se încheie capitolul ăsta şi sunt convins că nu vom avea nicio surpriză", a adăugat el.

Vasile Blaga a mai spus, în interviul "Gândul Live", că datoriile PDL sunt în acest moment în jur de 1.200.000 - 1.300.000 lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici