Blaga, Ungureanu şi Pavelescu au semnat protocolul Alianţei România Dreaptă

Vasile Blaga (PDL), Mihai Răzvan Ungureanu (Forţa Civică) şi Aurelian Pavelescu (PNŢCD) au semnat, duminică, protocolul Alianţei România Dreaptă, la sediul central al PDL, urmând ca documentul să fie depus în cursul zilei la Biroul Electoral Central.

2076 afișări
Imaginea articolului Blaga, Ungureanu şi Pavelescu au semnat protocolul Alianţei România Dreaptă

Blaga, Ungureanu şi Pavelescu au semnat protocolul Alianţei România Dreaptă (Imagine: Alexandru Solomon / Arhiva MediafaxFoto)

Liderii celor trei partide au precizat că în perioada următoare se va finaliza platforma-program a alianţei, precum şi programul de guvernare, astfel încât la sfârşitul lunii septembrie forurile decidente ale celor trei formaţiuni să parafeze şi aceste documente.

Totodată, cei trei lideri de partide şi-au exprimat convingerea că noua alianţă nu va avea probleme în a stabili candidaţii pe listele comune pentru alegerile parlamentare.

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a precizat că semnarea protocolului reprezintă un moment important pentru cele trei partide, el arătând că, astfel, s-a trecut de la vorbe la fapte şi s-a constituit adevăratul pol de centru-drepta, de care România are nevoie ca să se opună "stângii socialiste".

Blaga a susţinut că PNL nu mai poate apăra interesele electoratului de centru-dreapta, întrucât formaţiunea liberală s-a "topit" în USL, respectiv în PSD şi a împrumutat chiar şi modul de a face politică al socialiştilor.

Totodată, liderul PDL şi-a exprimat convingerea că cele trei formaţiuni vor parafa până la sfârşitul lunii platforma-program şi programul de guvernare cu care se va prezenta alianţa în alegeri, el apreciind că nu vor exista probleme în a stabili candidaţii pe listele comune.

"Vom veni cu mulţi oameni noi, pe lângă cei care deja şi-au dovedit competenţele politice şi profesionale. Îmi doresc un parcurs corect al acestei construcţii (...) Le mulţumesc celor doi preşedinţi, domnul Ungureanu şi domnul Pavelescu, pentru înţelepciunea de care au dat dovadă. Nu e uşor să realizezi astfel de construcţii, în care trebuie armonizate păreri politice, politici publice", a spus Blaga.

El a mai arătat că noua construcţie pleacă cu şanse mari pentru alegerile din toamnă.

La rândul său, Aurelian Pavelescu a precizat că noua alianţă se adresează tuturor românilor, deşi e o platformă de centru-dreapta, scopul său fiind promovarea şi apărarea României europene.

"Nu e o alianţă împotriva USL, ci e pentru români, pentru Europa. Am convingerea că în cele două luni până la alegeri românii îşi vor îndrepta din ce în ce mai mult votul către noi, vor înţelege că USL e o construcţie politică minicinoasă şi ancorată în trecut", a spus Pavelescu.

El şi-a manifestat convingerea că această alianţă va fi una pentru un termen mediu şi lung, nu numai pentru parlamentare.

Mihai Răzvan Ungureanu a precizat, la rândul său, că semnarea protocolului reprezintă un prim pas spre un drum lung şi greu.

"Nu ne culcăm pe laurii unei înţelegeri, ne gândim la victoria pe care trebuie să o obţinem în 9 decembrie", a spus preşedintele Forţei Civice.

El a arătat că o alianţă înseamnă în primul rând o prietenie construită pe încredere reciprocă, în care toţi partenerii consimt asupra celui mai mic numitor comun politic, uman şi de acţiune.

"Mă bucur că alianţa de care am vorbit încă din luna mai azi capătă substanţă. Nu-mi doresc decât ca acest parteneriat să dureze şi să câştige în beneficiul tuturor cetăţenilor. Pornim cu încredere, optimism, hotărâre, forţă. Aşa să ne ajute Dumnezeu!", a conchis Ungureanu.

La semnarea protocolului au mai fost prezenţi, printre alţii, Adrian Papahagi, Gheorghe Flutur, Cezar Preda, Radu F. Alexandru, Mihai Stănişoară, Doru Mărieş.

Conform protocolului, denumirea completă a alianţei electorale este "Alianţa România Dreaptă", cu denumirea prescurtată "ARD" şi are ca siglă conturul stilizat al unei inimi, în interiorul căreia sunt înscrise iniţialele "ARD", sub care se află denumirile prescurtate ale celor trei partide PDL-FC-PNŢCD.

Vineri, la Costineşti, preşedintele PDL, Vasile Blaga, menţiona că speră ca într-un termen destul de scurt Mihail Neamţu să reuşească să-şi înregistreze formaţiunea, Noua Republică. Partidul Noua Republică nu putea semna protocolul Alianţei România Dreaptă din cauza faptului că înregistrarea partidului la tribunal a fost contestată şi nu mai era timp pentru rezolvarea acestei situaţii, după cum a declarat, miercuri, liderul PNR, Mihail Neamţu. El preciza că, pentru respectarea calendarului electoral, protocolul alianţei trebuie semnat până luni.

Vasile Blaga (PDL), Mihai Răzvan Ungureanu (ICCD), Mihail Neamţu (PNR), Aurelian Pavelescu (PNŢCD) şi Adrian Papahagi (FCD) au semnat recent un manifest politic comun, reprezentând un preambul la protocolul de formare a alianţei de centru-dreapta.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici