Blaga: Văzând cazul Voicu, ar fi demn ca Geoană să se gândească dacă mai poate conduce Senatul

Secretarul general al PDL, Vasile Blaga a declarat, miercuri seară, la postul B1, că dată fiind evoluţia cazului Voicu, consideră că ar fi demn ca Mircea Geoană să se gândească serios dacă mai poate conduce Senatul, dând asigurări că PDL nu va renunţa la revocarea acestuia din funcţie.

34 afișări
Imaginea articolului Blaga: Văzând cazul Voicu, ar fi demn ca Geoană să se gândească dacă mai poate conduce Senatul

Blaga: Văzând cazul Voicu, ar fi demn ca Geoană să se gândească dacă mai poate conduce Senatul (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

"Eu cred că, şi o spun cu toată sinceritatea, că indiscutabil, văzând şi această evoluţie din cazul Voicu, unde se putea ajunge, eu cred că poate ar fi demn ca şi domnul Geoană să se gândească foarte serios dacă mai poate conduce Senatului", a declarat secretarul general al PDL, precizând că senatorul Cătălin Voicu a condus Departamentul de ordine publică al PSD-ului în perioada în care Mircea Geoană a fost preşedinte al PSD.

Vasile Blaga a ţinut să îi taxeze şi pe colegii săi din Senat care nu au pregătit mai temeinic, din punct de vedere procedural, acest demers de revocare din funcţie a preşedintelui Senatului.

"În acelaşi timp, colegii mei din PDL puteau fi mai atenţi la paşii care trebuiau urmaţi când au început acest demers", a spus secretarul general al PDL.

Blaga a dat asigurări că acţiunea PDL de a-l revoca din funcţie pe Mircea Geoană nu a fost abandonată. "Un lucru va fi sigur, noi nu vom accepta să renunţăm", a afirmat Vasile Blaga.

Senatorii PDL au anunţat, la începutul lunii martie, în şedinţă de plen, că demarează procedura de revocare din funcţie a preşedintelui Senatului, Mircea Geoană, în urma refuzului acestuia de a supune la vot o cerere a grupului independenţilor privind accesul în comisiile de specialitate.

Cererea PDL, susţinută de independenţi şi de UDMR, a fost respinsă de majoritatea PSD-PNL din Biroul Permanent al Senatului, care nu a aprobat includerea pe ordinea de zi a plenului a acestei propuneri. Toate aceste proceduri au dus la un blocaj al Senatului, care nu a putut vota legi timp de două săptămâni, întrucât senatorii Puterii au votat împotriva ordinii de zi de fiecare dată.

Senatorii PDL au renunţat la demers după ce şi în următoarea săptămână activitatea plenului a fost blocată, ei anunţând în plen că îi oferă lui Mircea Geoană un răgaz rezonabil pentru a se adresa Curţii Constituţionale, astfel încât Senatul să îşi poată continua activitatea de legiferare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici