Blaga: Voi candida la preşedinţia PDL dacă lucrurile merg spre tensionare

Secretarul general al PDL, Vasile Blaga, a declarat, marţi, la interviurile "Gândul", că, în mod sigur, la viitorul Congres va candida pentru o funcţie în partid, el admiţând că este posibil să candideze la preşedinţia PDL, "dacă lucrurile vor evolua spre o tensionare a relaţiilor din partid".

11 afișări
Imaginea articolului Blaga: Voi candida la preşedinţia PDL dacă lucrurile merg spre tensionare

Blaga: Voi candida la preşedinţia PDL dacă lucrurile merg spre tensionare (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax Foto)

"Voi candida cu siguranţă la noul congres. Nu mi-am dorit niciodată să candidez la preşedinţia partidului. Nu ştiu cum vor evolua lucrurile, dar voi candida cu siguranţă pentru o funcţie în partid", a declarat Blaga pentru Gândul.

Întrebat dacă va candida tot la funcţia de secretar general, Blaga a răspuns: "Funcţia de secretar general o cunosc cel mai bine, dar o să vedem".

El a spus, însă, că nu exclude o candidatură pentru o altă funcţie decât cea de secretar general. "O să văd cum cum evoluează lucrurile, dar funcţia pe care în mod normal aş dori să candidez e cea de secretar general", a adăugat Vasile Blaga.

Întrebat dacă este posibil să candideze inclusiv la preşedinţia partidului, Blaga a răspuns: "Dacă lucrurile vor evolua spre o tensionare a relaţiilor din partid, da".

Întrebat ce înseamnă o tensionare a relaţiilor din partid, secretarul general al PDL a spus: "Adică, dacă lucrurile nu se desfăşoară normal în interiorul partidului, n-am motive să cred în acest moment că ele nu se vor desfăşura aşa. Cu dezbateri interne, aşa cum e normal în partid, pentru că eu fac mari diferenţe între liberalism şi libertinaj în exprimarea opiniilor. Până la urmă, în partid am venit de bunăvoie. Dacă lucrurile se vor tensiona în sensul în care probabil unii colegi, fără a urma paşii normali în partid, vor dori să imprime o anumită direcţie partidului, da, e posibil orice".

Vasile Blaga a precizat că nu este vorba despre nicio ameninţare. "Colegii mă ştiu, eu vorbesc în interiorul partidului destul de tranşant", a adăugat el.

Blaga a mai spus că, probabil, Congresul partidului va avea loc în primăvară, "undeva în sfârşit de februarie început de martie".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici