Boboc: Candidaţii pentru funcţia de judecător la CC, audiaţi miercuri. Propunere, făcută doar de PSD

Candidaţii pentru funcţia de judecător al CC rămasă vacantă după demisia lui Toni Greblă vor fi audiaţi miercuri de Comisia juridică, a declarat, marţi, senatorul Cătălin Boboc, menţionând că până la acest moment a fost depusă o singură candidatură, respectiv Maya Teodoroiu.

168 afișări
Imaginea articolului Boboc: Candidaţii pentru funcţia de judecător la CC, audiaţi miercuri. Propunere, făcută doar de PSD

Boboc: Candidaţii pentru funcţia de judecător la CC, audiaţi miercuri. Propunere, făcută doar de PSD (Imagine: Liviu Adăscăliţei/Mediafax Foto)

Preşedintele Comisei juridice din Senat, Cătălin Boboc, a precizat că, până în acest moment, a fost depusă la comisie o singură candidatură pentru postul de judecător rămas vacant în urma demisiei lui Toni Greblă, respectiv Maya Teodorescu, propusă de PSD.

El a adăugat că termenul pentru depunerea candidaturilor pentru această funcţie se încheie miercuri, la ora 13.00.

Potrivit lui Boboc, după această oră se vor face audierile candidaţilor în cadrul Comisiei juridice, care va adopta un raport.

”Până la ora 13.00, când se fac audierile, grupurile mai pot propune candidaţi”, a spus el.

Întrebat cine are dreptul să propună candidaţi, el a răspuns: ”Grupurile parlamentare pot să facă propuneri. Este un loc repartizat, dacă vreţi, Senatului, nu PSD. Dacă a fost domnul Greblă propus atunci de PSD...da, de acord, dar atât”.

Funcţia de judecător la Curtea Constituţională a rămas vacantă după ce Toni Greblă şi-a prezentat demisia, în 4 februarie, în Plenul Curţii Constituţionale, invocând presiunile exercitate asupra instituţiei în legătură cu exercitarea atribuţiilor sale, după ce DNA a început urmărirea penală în cazul său, pentru fapte de corupţie. Plenul Curţii Constituţionale a luat act de demisia lui Toni Greblă, iar preşedintele CC a constatat încetarea mandatului acestuia.

Simona Maya Teodoroiu este secretar de stat în Ministerul Justiţiei din mai 2012, cu excepţia perioadei ianuarie - aprilie 2013, când a ocupat poziţia de secretar de stat la Departamentul pentru Proiecte de Infrastructură şi Investiţii Străine (DPIIS) din cadrul Guvernului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici