Boboc: Criticile aduse Parlamentului în raportul MCV sunt justificate până la data prezidenţialelor

Criticile aduse Parlamentului în raportul MCV sunt justificate până la data alegerilor prezidenţiale, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, preşedintele Comisiei juridice a Senatului, Cătălin Boboc (PNL), arătând că „abordarea parlamentarilor s-a schimbat” după această dată.

69 afișări
Imaginea articolului Boboc: Criticile aduse Parlamentului în raportul MCV sunt justificate până la data prezidenţialelor

Boboc: Criticile aduse Parlamentului în raportul MCV sunt justificate până la data prezidenţialelor (Imagine: Bogdan Maran/ Mediafax Foto)

„Până la data alegerilor prezidenţiale, a existat o practică a PSD şi a aliaţilor săi de a tergiversa aceste chestiuni legate de ridicarea imunităţilor. Criticile aduse Parlamentului în raportul MCV sunt justificate până la data alegerilor prezidenţiale din România. După această dată, abordarea tuturor colegilor din Parlament s-a schimbat şi în acest moment direcţia pe care ne-am înscris este una clară”, a spus preşdintele Comisiei juridice a Senatului.

CE recomandă ca în Codul de conduită al parlamentarilor să fie incluse dispoziţii clare care să garanteze respectarea independenţei justiţiei şi să fie reexaminat modul în care hotărârile judecătoreşti referitoare la suspendarea din funcţie a parlamentarilor sunt aplicate automat de forul legislativ.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici