Boboc: Rediscutarea raportelor la cererile privindu-i pe Vosganian şi Ariton nu a întârziat procedura

Rapoartele Comisiei juridice privind cererile DNA de încuviinţare a începerii urmăririi penale a senatorilor Ion Ariton şi Varujan Vosganian, foşti miniştri ai Economiei, vor fi prezentate plenului Senatului miercuri sau joi, după audierea acestora marţi în comisie, a declarat Cătălin Boboc.

129 afișări
Imaginea articolului Boboc: Rediscutarea raportelor la cererile privindu-i pe Vosganian şi Ariton nu a întârziat procedura

Varujan Vosganian şi Ion Ariton (Imagine: Mediafax Foto)

Preşedintele Comisiei juridice a Senatului, Cătălin Boboc, a subliniat că rediscutarea acelor rapoarte nu a întârziat cu nimic procedura.

”Comisia juridică întotdeauna a respectat procedurile. Nu aceasta este cred problema, în fond primul plen este mâine. Şi cu rapoartele vechi sau cu cele de astăzi, la fel va fi mâine votul final în plen. Din punctul meu de vedere, este în regulă treaba aceasta, adică nu se întârzie cu nimic procedura. Dacă aşa au solicitat, din respect pentru cei doi senatori, vom relua astăzi discuţiile. La ora trei sunt invitaţi, sper să şi vină, iar, după aceea, vom da un vot pe acele rapoarte, apoi le depunem Biroului Permanent, mâine (miercuri - n.r.) putând intra în plen sau, cel mai târziu, joi”, a menţionat el.

Boboc a reiterat faptul că reinvitarea la audiere a celor doi senatori este motivată de faptul că aceştia nu au depus la dosar niciun punct de vedere şi nici nu au venit pentru a-şi susţine cauza.

”Biroul Permanent a considerat că aceste piese trebuie să fie lângă raport, drept pentru care ne-au solicitat, din nou, astăzi, discuţii pe cele două cauze”, a spus el.

Întrebat dacă au fost solicitări din partea ambilor senatori, el a evitat să dea un răspuns tranşant:”Nouă ne-a cerut Biroul Permanent rediscutarea celor două raporte în cazul ambilor senatori”.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici