Boc a acuzat Realitatea TV de manipulare şi a ameninţat cu CNA, pentru o afirmaţie în cazul Mironescu

Premierul Emil Boc, invitat la la Realitatea TV, a acuzat postul de "manipulare grosolană prin scoaterea din context" a declaraţiilor sale privind cazul Mironescu şi a amenţinat cu CNA, după ce a afirmat că secretarul general MAI nu ar fi făcut obiectul unei anchete penale dacă era protejat de regim.

669 afișări
Imaginea articolului Boc a acuzat Realitatea TV de manipulare şi a ameninţat cu CNA, pentru o afirmaţie în cazul Mironescu

Boc a acuzat Realitatea TV de manipulare şi a ameninţat cu CNA, pentru o afirmaţie în cazul Mironescu (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

"Dacă era un protejat al regimului, cum încercaţi să spuneţi, nu ar fi făcut obiectul unei anchete penale. Uitaţi-vă că statul de drept funcţionează, nimeni nu are nicio pilă în România şi fiecare răspunde pentru faptele lui. Nu ştim dacă este vinovat sau nu domnul Mironescu, dar răspunde personal pentru ceea ce a făcut. Dacă era un om favorizat al sorţii, adică al mai marilor zilei, cum încercaţi să spuneţi, nu făcea obiectul unei anchete penale, pentru că avea şi certificat ORNISS. Eu vă spun doar că în România nimeni nu este protejat pentru ceea ce face, iar eu ca prim-ministru niciodată nu am exercitat, sub nicio formă, niciun fel de activitate de prim-ministru pentru a împiedica cât de negru sub unghie activitatea unei instanţe să-şi facă datoria în raport cu oricine", a spus Boc, în emisiunea TV.

După ce postul TV a prezentat în mod distinct această declaraţie, concentrându-se asupra ideii că Mironescu nu ar fi fost anchetat dacă era un favorizat al regimului, şeful Guvernului a insistat că declaraţia sa este una normală, prin care încearcă să spună că nimeni nu este favorizat în România, indiferent dacă se află sau nu în PDL, şi că oricine poate ajunge în justiţie.

Supărat că postul TV prezintă ca "breaking news" declaraţia sa referitoare la Mironescu, premierul a vrut la un moment dat să plece din emisiune, după care a renunţat şi a cerut scoaterea anunţului "breaking news", ameninţând că se va adresa Consiliului Naţional al Audiovizualului pentru "manipulare grosolană".

Procurorii DNA au reţinut 28 de persoane în cazul importurilor din Portul Constanţa, între care fostul secretar general MAI Laurenţiu Mironescu, fostul director al Direcţiei Domenii Portuare Eugen Bogatu şi şefi ai Biroului Vamal Constanţa Sud Agigea, senatorul Mircea Banias având interdicţie de a părăsi ţara pentru 30 de zile, acesta fiind acuzat de aderare la un grup infracţional organizat, trafic de influenţă şi instigare la delapidare.

Laurenţiu Mironescu a fost reţinut pentru iniţiere sau constituire a unui grup infracţional organizat ori aderarea sau sprijinirea sub orice formă a unui astfel de grup, precum şi pentru trafic de influenţă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici