Boc a cerut miniştrilor de Interne şi Externe să pregătească un ajutor umanitar pentru Japonia

Premierul Emil Boc a cerut miniştrilor de Interne şi Externe să pregătească o hotărâre de guvern în baza căreia statul român să trimită victimelor cutremurului din Japonia un ajutor umanitar, constând în pături, saltele şi apă, au declarat agenţiei MEDIAFAX surse oficiale.

63 afișări
Imaginea articolului Boc a cerut miniştrilor de Interne şi Externe să pregătească un ajutor umanitar pentru Japonia

Boc a cerut miniştrilor de Interne şi Externe să pregătească un ajutor umanitar pentru Japonia (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Actul normativ va fi aprobat într-o viitoare şedinţă de guvern.

Seismul urmat de un tsunami, vineri, în nord-estul Japoniei, a provocat moartea a 5.178 de persoane şi dispariţia altor 8.606, potrivit unui nou bilanţ oficial provizoriu, stabilit joi de poliţia naţională, relatează AFP.

Numărul răniţilor a fost stabilit la 2.285, potrivit acestui bilanţ. Peste 88.000 de case şi clădiri au fost complet sau parţial distruse.

Aceste bilanţ, publicat în cea de-a şasea zi după cel mai puternic seism înregistrat vreodată în Japonia, riscă să crească în continuare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici