Boc a convocat coaliţia pentru marţi la ora 21.00 sau miercuri la ora 9.00

Premierul Emil Boc a convocat coaliţia pentru marţi, la ora 21.00 sau miercuri la ora 9.00, a declarat prim-vicepreşedintele PDL Adriean Videanu, pe agendă aflându-se cele două variante propuse de preşedintele Traian Băsescu pentru Ministerul Administraţiei şi Internelor

16 afișări
Imaginea articolului Boc a convocat coaliţia pentru marţi la ora 21.00 sau miercuri la ora 9.00

Boc a convocat coaliţia pentru marţi la ora 21.00 sau miercuri la ora 9.00

"În baza Protocolului coaliţiei, preşedintele PDL a convocat coaliţia, în seara aceasta la ora 21.00 sau mâine dimineaţă, la ora 9.00, dând libertatea colegilor de la PSD să aleagă care este soluţia optimă pentru dânşii", a precizat Videanu.

El a arătat că această convocare are loc conform protocolului dintre cele două partide, subiectele care urmează să fie discutate fiind "aspectele ridicate de preşedintele Traian Băsescu".

"Convocarea are un subiect clar, şi anume al discuţiilor legat de recomandările făcute de preşedintele Traian Băsescu, în urma întâlnirilor cu cei doi lideri de partid", a precizat Videanu.

El a arătat că prima obligaţie a PDL este să găsească o soluţie în coaliţie, şi, pe urmă, dacă nu se găseşte această soluţie, partidele vor avea libertatea să găsească "soluţiile optime".

Despre o propunere de ministru din Opoziţie la Interne, Videanu a spus că nu s-au gândit la acest lucru în momentul de faţă.

"Bănuiesc că fiecare formaţiune politică îşi face calculele proprii şi, odată cu reuniunea coaliţiei, vom dezbate şi acest lucru", a spus prim-vicepreşedintele PDL.

Despre o posibilă neparticipare a PSD la şedinţa coaliţiei, Videanu a afirmat: "Avem un protocol pe care eu cred că fiecare dintre noi l-am semnat cu bună credinţă. Ştiţi cum e, cine nu respectă legea..Asta este legea".

Întrebat dacă neparticiparea PSD ar însemna ruperea protocolului, Videanu a răspuns: "Vom vedea".

Videanu a menţionat că nu au primit încă un răspuns din partea PSD privind participarea la şedinţa coaliţiei.

"Premierul a trimis acum invitaţia", a spus el.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, după întâlnirea cu liderii PSD şi PDL, că le-a propus celor două partide două soluţii care să elimine suspiciunile legate de faptul că ministrul de Interne ar putea influenţa alegerile: un ministru independent sau unul din opoziţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici