Boc a fost primit în audienţă privată de către Papa Benedict al XVI-lea

Premierul Emil Boc, aflat în vizită oficială în Italia, a fost primit, miercuri, în audienţă privată de către Papa Benedict al XVI-lea.

17 afișări
Imaginea articolului Boc a fost primit în audienţă privată de către Papa Benedict al XVI-lea

Boc a fost primit în audienţă privată de către Papa Benedict al XVI-lea (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Şeful Guvernului a fost primit în salonul sălii în care Suveranul Pontif acordă audienţa generală săptămânală, pentru aproximativ zece minute.

El i-a dăruit Suveranului Pontif un vas de sticlă albastră cu fir de aur, realizat de artistul Ioan Nemţoi, a cărui galerie se află pe Calea Victoriei, în apropierea locuinţei din Bucureşti a premierului.

Surse din delegaţia premierului au declarat totodată, agenţiei MEDIAFAX, că şeful Guvernului a primit la rândul său din partea Papei Benedict al XVI-lea un stilou personalizat.

Într-un comunicat transmis ulterior de Guvern se arată că şeful Executivului a mulţumit Suveranului Pontif pentru sprijinul pe care Biserica Catolică îl acordă comunităţilor religioase româneşti din diaspora, în special din Italia.

În acest sens, premierul Emil Boc a arătat că parohiile româneşti "sunt găzduite cu generozitate" de episcopii şi parohii catolice, iar acest sprijin facilitează integrarea românilor care trăiesc şi muncesc în Italia.

"Comunităţile religioase româneşti au un rol complex în afirmarea şi păstrarea identităţii religioase, culturale şi naţionale, a adăugat primul-ministru în timpul audierii private acordatată de Papa Benedict al XVI-lea. În acest context, şeful Executivului şi Suveranul Pontif au evidenţiat importanţa promovării valorilor creştine în întreaga Europă, precum şi necesitatea angajării unui dialog al culturilor şi civilizaţiilor", se mai arată în comunicat.

Premierul Emil Boc se află, miercuri şi joi, în vizită oficială în Italia.

(Corespondenţă de la trimisul MEDIAFAX la Roma, Alexandru Moise)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici