Boc: Am discutat cu Andronescu, decizia de a o schimba dacă se aplică ordinul rămâne constantă

Premierul Emil Boc a reiterat, luni, la sfârşitul şedinţei coaliţiei, decizia de a o schimba din funcţie pe Ecaterina Andronescu dacă se va proceda la schimbarea directorilor de şcoli prin ordin de ministru, menţionând că a discutat acest lucru cu ministrul Educaţiei.

24 afișări
Imaginea articolului Boc: Am discutat cu Andronescu, decizia de a o schimba dacă se aplică ordinul rămâne constantă

Premierul Emil Boc (Imagine: Mediafax Foto)

"Punctul meu de vedere este acelaşi, rămâne constant. Dacă directorii de şcoli vor fi schimbaţi prin ordin al ministrului Educaţiei Naţionale, în acel moment voi proceda la remanierea ministrului Educaţiei", a arătat el.

Boc a spus că ordinul este contrar atât legii în vigoare, pe care am promovat-o, a Educaţiei Naţionale, cât şi contrar principiului descentralizării prin care se lasă prerogative la nivelul comunităţilor în vederea numirii directorilor de şcoli.

Chestionat dacă Ecaterina Andronescu este dispusă să renunţe la ordinul dat, Boc a răspuns că întrebarea trebuie adresată ministrului Educaţiei. "Întrebaţi-o pe dânsa", a spus el, care a adăugat că a avut o discuţie cu ministrul social-democrat.

"I-am spus acelaşi lucru; dacă directorii de şcoli sunt schimbaţi prin ordin în acel moment ministrul Educaţiei Naţionale este schimbat", a rezumat el discuţia cu Andronescu.

Întrebat dacă va mai discuta în cursul zilei de luni cu Andronescu, Boc a răspuns negativ. "Ce să mai discut? Am discutat de atâtea ori", a spus el.

Şedinţa coaliţiei PDL-PSD a avut loc, luni, la Parlament, unul dintre subiecte fiind situaţia ministrului Educaţiei, liderii PDL susţinând că ordinul emis de Andronescu în legătură cu directorii de şcoli trebuie retras, iar social-democraţii afirmând că sunt subiecte mai importante pe ordinea de zi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici