Boc: Am prezentat 2 variante - remanierea sau depunerea mandatului, parlamentarii au ales remanierea

Premierul Emil Boc a declarat, miercuri seară, că a prezentat parlamentarilor PDL două variante - depunerea mandatului întregului Guvern sau continuarea cu un Cabinet remaniat - opţiunea aleşilor democrat-liberali fiind cea legată de remaniere.

37 afișări
Imaginea articolului Boc: Am prezentat 2 variante - remanierea sau depunerea mandatului, parlamentarii au ales remanierea

Boc: Am prezentat 2 variante - remanierea sau depunerea mandatului, parlamentarii au ales remanierea (Imagine: Catalina Filip/Mediafax Foto)

"Am venit în faţa parlamentarilor PDL, de care depinde, alături de partenerii de Guvernare, soarta Guvernului, şi am pus pe masă cele două alternative pe care le avem: prima alternativă a fost să analizăm depunerea mandatului întregului Guvern şi a doua opţiune, continuarea cu un Guvern remaniat. Opţiunea pe care am adoptat-o a fost aceea de a continua cu un Guvern remaniat", a spus Boc.

El a precizat că vor continua discuţiile pe tema remanierii în cadrul Colegiului Director.

"Vom avea discuţii în continuare în cadrul Colegiului Director, pentru a finaliza procesul de remaniere, potrivit Constituţiei, în urma consultăriii dintre preşedintele României şi primul ministru", a spus Boc, după întâlnirea de la Parlament cu parlamentarii PDL şi cu miniştri.

Anterior, surse din PDL menţionau, pentru MEDIAFAX, că parlamentarii partidului au votat, miercuri seară, în majoritate, pentru remanierea Guvernului, înregistrându-se doar 12 abţineri, varianta ca Executivul să-şi depună demisia întrunind doar şase voturi "pentru".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici