Boc ameninţă cu o ordonanţă dacă Parlamentul nu va numi conducerea BNR

Premierul Emil Boc a declarat, joi,după o scurtă şedinţă cu parlamentarii PDL, care a urmat suspendării şedinţei plenului comun, că se gândeşte la posibilitatea emiterii unei OUG dacă PSD şi PNL nu vor fi de acord cu reluarea şedinţei pentru numirea conducerii BNR.

15 afișări
Imaginea articolului Boc ameninţă cu o ordonanţă dacă Parlamentul nu va numi conducerea BNR

Premierul Emil Boc (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

Boc a declarat că parlamentarii PDL vor participa la reluarea şedinţei plenului comun dacă pe ordinea de zi va figura numirea reprezentanţilor în conducerea Băncii Naţionale a României.

Premierul a precizat că PDL condiţionează participarea de existenţa doar a acestui punct, legat de BNR, pe ordinea de zi.

El a apreciat că şi la nominalizarea membrilor conducerii BNR de către partidele politice s-au încălcat procedurile de nominalizare şi reprezentare, însă nu a oferit mai multe detalii.

Boc a spus că dacă liderii PSD şi PNL nu vor fi de acord, în şedinţa Birourilor Comune, cu reluarea plenului reunit doar cu un singur punct pe ordinea de zi, legat de BNR, atunci ia în calcul emiterea unei ordonanţe care să rezolve problema.

"Dacă PSD şi PNL au interes în BNR, vor trebui să convoace, prin Birourile Permanente, o nouă şedinţă, pentru că prima a fost epuizată din lipsă de cvorum. O nouă şedinţă (de plen - n.r.) pentru BNR va avea participarea PDL. Dacă nu se realizează nici asta, Guvernul se gândeşte la posibilitatea emiterii unei Ordonanţe de Urgenţă", a declarat premierul.

Întrebat ce ar putea conţine OUG, prelungirea actualelor mandate ale membrilor CA al BNR sau asigurarea unui interimat, Boc a refuzat să dea detalii.

"Dacă Parlamentul nu are capacitatea, dacă cei de la PSD şi PNL nu vor vota în Birourile Permanente o şedinţă cu acest punct pe ordinea de zi, Guvernul va analiza posibilitatea unei ordonanţe de urgenţă. În funcţie de ce anume va decide Parlamentul, vom vedea cum vom rezolva problema de la BNR", a mai spus prim-ministrul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici