Video Boc către parlamentari: Nu blocaţi tranşa FMI şi bugetul pe 2011, vă recomand varianta de siguranţă

Premierul Boc a cerut parlamentarilor să respingă moţiunea faţă de Legea salarizării, susţinând că demersul opoziţiei urmăreşte doar blocarea creşterii salariilor cu 15%, a bugetului şi a tranşei FMI, într-un moment în care România şi-a recâştigat credibilitatea în faţa instituţiilor internaţionale.

29 afișări

El a spus parlamentarilor, la dezbaterea moţiunii, că amânarea tranşei din împrumutul FMI, consecinţă directă a unui eventual vot pozitiv pentru moţiunea de cenzură, va obliga Guvernul să se împrumute de pe pieţele internaţionale la costuri ridicate.

"Cu cât se înmulţesc semnele pozitive ca urmare ale măsurilor adoptate de Guvern, cu atât PSD şi PNL devin mai disperate", a spus Boc.

Premierul a susţinut în faţa acestora că România are pentru următoarele şase luni cele mai bune premise pentru creştere economică din Europa Centrală şi de Est, dar cu condiţia ca moţiunea de cenzură să nu treacă, iar reformele să continue.

El a transmis parlamentarilor că trebuie să opteze între două variante, respectiv între una de "siguranţă" cu o creştere salarială de 15% şi una "populistă" a opoziţiei, prin care sunt vândute doar iluzii.

"Guvernul recomandă varianta de siguranţă", a conchis Boc.

Deputaţii si senatorii dezbat moţiunea de cenzură intitulată "Legea privind salarizarea în anul 2011- ultima ţeapă trasă românilor de Guvernul Băsescu-Udrea-Boc".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici