Boc despre alegerile din PDL: Udrea, venind ca challenger, pare a avea şanse mai bune decât candidatul în exerciţiu

Fostul preşedinte al PDL Emil Boc afirmă că Elena Udrea, candidat pentru şefia partidului, venind ca challenger, pare a avea şanse mai bune în ziua votului de la Convenţia Naţională decât candidatul în exerciţiu, Vasile Blaga.

316 afișări
Imaginea articolului Boc despre alegerile din PDL: Udrea, venind ca challenger, pare a avea şanse mai bune decât candidatul în exerciţiu

Emil Boc (Imagine: Raul Stef/Mediafax Foto)

Emil Boc a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că prezentarea candidaţilor în faţa celor 5.000 de delegaţi de la Convenţia Naţională a PDL va conta enorm.

"Am văzut unele afirmaţii ale colegilor mei cu privire la incorectitudinea desemnării unor delegaţi la Convenţie sau a nedesemnării unora în funcţie la apartenenţa la un grup sau altul de susţinători şi sper să fie rezolvate, pentru a elimina orice suspiciune. Avem nevoie de o Convenţie corectă şi legitimă. Ziua Congresului va fi extrem de importantă, prezentarea candidaţilor în faţa celor 5.000 de delegaţi va conta enorm cu privire la votul final din Convenţie. Din acest punct de vedere, Elena Udrea, venind ca şi challenger, venind din urmă, pare a avea şanse mai bune în ziua votului, faţă de candidatul în exerciţiu", a spus Boc.

Întrebat dacă prezenţa preşedintelui Traian Băsescu la Convenţia PDL ar putea înclina balanţa în favoarea unuia sau altuia dintre candidaţi, Boc a răspuns negativ.

"Nu cred. Delegaţii vor asculta pe toată lumea şi vor lua o decizie în cunoştinţă de cauză. În cabina de vot nu e cu tine nici Udrea, nici Blaga, nici preşedintele organizaţiei. E foarte bună decizia de invitare a preşedintelui şi face parte din normalitate", a afirmat Boc.

Întrebat dacă PDL ar trebui să mai încheie alianţe cu alte formaţiuni, el a spus că PDL trebuie, în primul rând, să îşi recâştige statutul de partid de opoziţie, să devină un "redutabil partid" care să fie atractiv pentru alţii.

"Când partidul este puternic, aliaţii vin mai uşor spre el, când eşti slab, cauţi tu aliaţi. Principala sarcină este să devenim un redutabil partid de opoziţie, în forţă. Când eşti puternic, atunci poţi da tonul oricărei alianţe", a mai spus Boc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici