Boc despre primarul din Râmnicu Vâlcea: Simt doar tristeţe, dar va fi exclus din partid

Primarul municipiului Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău (PDL), va fi exclus din partid, în baza statutului care stabileşte că orice persoană condamnată trebuie exclusă din formaţiune, a declarat, miercuri, liderul PDL, Emil Boc, adăugând că, sufleteşte, simte doar tristeţe pentru situaţia colegului său.

35 afișări
Imaginea articolului Boc despre primarul din Râmnicu Vâlcea: Simt doar tristeţe, dar va fi exclus din partid

Boc despre primarul din Râmnicu Vâlcea: Simt doar tristeţe, dar va fi exclus din partid (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

"Ca om, este greu să vezi situaţia în care se află un coleg al tău. Sufleteşte, simt doar tristeţe şi nu mă bucur pentru situaţia colegului meu, dar legea trebuie respectată", a spus Boc, la postul B1 TV.

El a arătat că în cazul primarului vor fi aplicate prevederile din statutul PDL, care stabilesc că orice persoană condamnată definitiv trebuie exclusă din partid.

Primarul municipiului Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău şi fostul viceprimar Nicolae Dicu au fost condamnaţi definitiv, miercuri, de instanţa supremă la câte trei ani şi jumătate de închisoare cu executare, perioadă din care le va fi scăzută perioada arestului preventiv.

Judecătorii l-au condamnat pe Mircia Gutău la o pedeapsă de trei ani şi şase luni de închisoare pentru luare de mită. Aceeaşi pedeapsă a primit şi Nicolae Dicu, acuzat de complicate la luare de mită.

Decizia este definitivă şi irevocabilă.

Primarul municipiului Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău şi fostul viceprimar Nicolae Dicu au fost acuzaţi de procurorii anticorupţie că ar fi pretins 50.000 de euro, în perioada aprilie - iulie 2006, de la denunţătorul Constantin Popescu, patronul firmei Rovimet, pentru a-i elibera acestuia un certificat de urbanism.

Nicolae Dicu a fost prins în flagrant delict de procurorii DNA în 6 iulie 2006, când Constantin Popescu i-a dat 25.000 de euro, iar Mircia Gutău a fost arestat cinci zile mai târziu. Cei doi au fost eliberaţi, în 10 noiembrie 2006, de către magistraţii Curţii de Apel din Alba Iulia.

Mircia Gutău mai este judecat într-un alt dosar, în care este acuzat că ar fi păgubit statul cu 500.000 de lei prin fraude la achiziţii publice pentru locuri de joacă pentru copii. Procesul se judecă la Judecătoria Drobeta Turnu Severin.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici