Boc discută din nou cu liderii PDL, la Guvern, după refuzul lui Nica de a demisiona-surse

Premierul Emil Boc s-a întâlnit din nou cu liderii PDL, joi dimineaţa, la Guvern, pentru a discuta despre criza politică, după ce ministrul Administraţiei şi Internelor, Dan Nica, a refuzat să demisioneze, la solicitarea preşedintelui Traian Băsescu, au declarat agenţiei MEDIAFAX surse oficiale.

14 afișări
Imaginea articolului Boc discută din nou cu liderii PDL, la Guvern, după refuzul lui Nica de a demisiona-surse

Boc discută din nou cu liderii PDL, la Guvern, după refuzul lui Nica de a demisiona - surse (Imagine din arhiva Mediafax Foto)

O întâlnire similară a fost organizată şi miercuri seara, imediat după ce miniştrii PSD au plecat de la şedinţa de guvern.

În şedinţa de miercuri a Guvernului, premierul Emil Boc i-a întrebat pe miniştrii PSD, la finalul şedinţei de guvern, dacă şi-au schimbat punctul de vedere privind sprijinul faţă de Dan Nica, iar ministrul Ilie Sârbu a răspuns că decizia PSD rămâne valabilă, şeful Guvernului replicând că în aceste condiţii aşteaptă decizia lui Băsescu, au declarat agenţiei MEDIAFAX surse din rândul miniştrilor social-democraţi.

Ministrul Ilie Sârbu i-a răspuns că membrii PSD respectă decizia partidului în acest caz şi că, în cazul revocării, vor demisiona.

La rândul său, ministrul Marian Sârbu a arătat că timp de 9 luni, s-a colaborat "destul de bine" în cadrul Guvernului şi că nu era aşteptat un "gest necolegial" din partea PDL.

Ministrul PSD Cristian Diaconescu a intervenit în discuţie, prezentând impactul extern în cazul ruperii Coaliţiei, iar la final Ilie Sârbu a spus din nou că miniştrii PSD nu îşi schimbă decizia de a demisiona dacă Nica va fi revocat.

Premierul Emil Boc a ascultat şi a conchis că, în aceste condiţii, nu mai rămâne de făcut decât să se aştepte decizia preşedintelui Traian Băsescu, potrivit surselor citate.

După această şedinţă de guvern, preşedintele Traian Băsescu l-a chemat la Palatul Cotroceni ministrul Administraţiei şi Internelor, Dan Nica, şi i-a cerut să ia în calcul posibilitatea de a demisiona, apreciind că soluţia pentru a nu pune în pericol stabilitatea politică se află, în acest moment, la latitudinea lui Nica.

Ministrul i-a răspuns însă că nu ia în calcul varianta demisiei şi că o soluţie ar fi demisia premierului Emil Boc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici