Boc: E bine că partidul se curăţă de oportunişti acum. Vom intra în alegeri cu fibra reală a PDL

Preşedintele PDL, Emil Boc, a declarat, luni, referitor la plecările din PDL, că "este bine că partidul se curăţă de oportunişti acum" şi l-a criticat pe Sorin Frunzăverde pe motiv că atunci când era prim-vicepreşedinte al PDL nu a atacat opoziţia.

207 afișări
Imaginea articolului Boc: E bine că partidul se curăţă de oportunişti acum. Vom intra în alegeri cu fibra reală a PDL

Boc: E bine că partidul se curăţă de oportunişti acum. Vom intra în alegeri cu fibra reală a PDL (Imagine: Dumitru Matiu/Mediafax foto)

"În privinţa acelor plecări din PDL o repet: este bine că partidul se curăţă de oportunişti acum, în acest moment, înainte de alegeri, pentru că vom intra în alegeri cu fibra reală, autentică şi de forţă a PDL şi, aşa cum am câştigat din 2004 încoace alegerile, vom avea această abordare şi în alegerile locale următoare", a spus Boc.

El a arătat, răspunzând unei întrebări, că şi în conducerea PDL au fost "oportunişti".

"Bineînţeles, am avut şi în conducere oportunişti. Oportuniştii să ştiţi că nu poartă emblemă în faţă sau în spate, îi vezi în momentele grele pe oportunişti", a precizat Emil Boc.

Întrebat dacă şi Sorin Frunzăverde, fost prim-vicepreşedinte al PDL, a fost un oportunist, Emil Boc a arătat că acesta nu a atacat opoziţia cât a deţinut funcţia de conducere în PDL.

"V-aş ruga să-mi daţi o declaraţie a domnului Frunzăverde de când a fost prim-vicepreşedinte al PDL care să atace opoziţia. Şi asta cred că vă spune foarte multe despre ce avea în minte şi de fapt ce înseamnă un om care, repet, care era numărul doi sau trei sau cât o fi în PDL, dar n-aţi găsit o declaraţie care să critice opoziţia", a mai spus Emil Boc.

Deputatul de Timiş Marius Dugulescu demisionează din PDL şi se înscrie în PNL, anunţul fiind făcut, vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul PNL Timiş, în prezenţa liderilor PNL Crin Antonescu, Dan Radu Ruşanu şi Sorin Frunzăverde.

Şi senatorul de Hunedoara Dorin Păran a anunţat, vineri, că a demisionat din PDL şi s-a înscris în PNL.

În ultima perioadă, mai mulţi parlamentari şi-au anunţat plecarea din PDL, după ce Sorin Frunzăverde a demisionat din formaţiunea democrat-liberală şi a devenit vicepreşedinte al PNL.

Astfel, au demisionat din PDL deputatul de Timiş Gheorghe Ciobanu, care a trecut la PSD, senatorul de Caraş-Severin Iosif Secăşan şi deputaţii de Caraş-Severin Gheorghe Hogea şi Valentin Rusu, care au trecut la PNL. Joi, a demisionat din PDL, trecând la PNL, senatorul de Iaşi Mihaela Popa, iar vineri şi-a anunţat demisia din formaţiunea democrat-liberală deputatul de Timiş Marius Dugulescu, care a trecut şi el la PNL.

La rândul său, senatorul PDL Dorel Borza a anunţat că susţine candidatura liberalului Nicolae Robu la Primăria Timişoarei deoarece acesta este "cel mai potrivit", în timp ce candidatul PDL "nu are şanse", precizând însă că nu intenţionează să părăsească partidul întrucât nu este "traseist politic".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici