Boc: Este imoral ca PDL să fie indicat drept vinovat în cazul corupţiei din vămi

Liderul PDL, premierul Emil Boc a declarat, joi, că nu are cunoştinţă de implicarea vreunui reprezentant al partidului în cazul vămilor şi a apreciat drept "imoral" ca PDL să fie indicat vinovat în acest caz, susţinând că formaţiunea a fost singura care a început războiul de combatere a corupţiei.

15 afișări
Imaginea articolului Boc: Este imoral ca PDL să fie indicat drept vinovat în cazul corupţiei din vămi

Boc: Este imoral ca PDL să fie indicat drept vinovat în cazul corupţiei din vămi (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Această acţiune nu este îndreptată împotriva vreunui partid şi toţi cei vinovaţi trebuie să răspundă. Este imoral să faci vinovat un partid, care a fost singurul ce a avut voinţa de a declanşa războiul împotriva corupţiei în ultimii 20 de ani", a spus Boc, într-o conferinţă de presă susţinută la Guvern.

Procurorii DNA care anchetează dosarul mitei de la Vama Halmeu au susţinut în faţa instanţei care a decis arestarea a trei persoane în acest dosar că mita a fost luată "în numele şi pentru un partid politic şi un şef de instituţie", afirmă surse judiciare.

Potrivit surselor citate, în încheierea Tribunalului Satu Mare din 4 februarie, prin care s-a dispus arestarea celor trei învinuiţi în dosarul mitei de la Vama Halmeu, se arată că procurorul de caz a susţinut în faţa instanţei că "solicitarea unor sume atât de mari, respectiv 130.000 de euro şi 300.000 de euro, în numele şi pentru un partid politic, şi un şef de instituţie, lăsând să se înţeleagă că delegarea şi numirea într-o funcţie publică se face doar pe criterii politice şi nu de competenţă, este de asemenea în măsură să provoace în rândul opiniei publice un sentiment de insecuritate şi neîncredere în instituţiile statului".

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, la RRA, că, din sinteza de presă privind operaţiunile de la vămi pe care a primit-o, "cel mai inconsistent şi lipsit de adevăr" i s-a părut curentul care încearcă să responsabilizeze un partid, adică partidul de guvernământ, pentru corupţia din vămi.

El a apreciat că toate guvernele postdsecembriste au fost lipsite de voinţa de a interveni în zona corupţiei din vămi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici