Boc: Este timpul ca România să iasă din recesiune, iar PDL să culeagă roadele măsurilor grele luate. Vezi declaraţiile premierului

Preşedintele PDL, premierul Emil Boc, a declarat, sâmbătă, că CNC va aproba derogarea acordată de Colegiul Director de la criteriul vechimii pentru candidaturile la şefia partidului, menţionând că susţine, pentru conducerea formaţiunii, echilibrul între experienţa maturităţii şi dinamismul tinerilor.

53 afișări
Imaginea articolului Boc: Este timpul ca România să iasă din recesiune, iar PDL să culeagă roadele măsurilor grele luate. Vezi declaraţiile premierului

Boc: Este timpul ca România să iasă din recesiune, iar PDL să culeagă roadele măsurilor grele luate (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Vezi declaraţiile premierului:

  • Ne pregătim să trecem într-o nouă etapă. Etapa creşterii economice. În 2012 vom avea o creştere între 4-4,5. Rodul muncii noastre se va simţi.

Boc propune o lege care să restrângă funcţiile politice la secretari de stat şi şefi de agenţii

Testarea profesională a tuturor şefilor de deconcentrate în următoarele şase luni

  • Voi propune ca, într-un interval de timp de 4-6 luni, să avem o testare şi o evaluare profesională a tuturor şefilor de servicii deconcentrate. Această testare şi evaluare să se facă de către o echipă de evaluatori în care cei din afară să aibă majoritate - şi mă refer aici la cadre didactice universitare, care să facă parte din această structură de evaluare.

  • Cei care nu îndeplinesc un minim de punctaj sau de notă stabilite de lege vor trebui să plece. Cei care corespund profesional vor rămâne şi vor avea stabilitate. Prin asta, practic, putem să consolidăm performanţa actului de guvernare.

PDL şi coaliţia să finalizeze în şase luni analiza secretarilor de stat şi şefilor de agenţii

  • În acelaşi interval de timp, poate chiar mai scurt (de şase luni, n.r.) partidul de guvernământ împreună cu coaliţia trebuie să finalizeze analiza fiecărui secretar de stat, fiecărui şef de agenţie cu privire la performanţa în actul de guvernare, iar acolo unde nu există performanţă, trebuie să plece.

  • Deja avem un an de guvernare şi cred că este momentul să facem această evaluare la toate partidele din coaliţie, pentru a stabili ce înseamnă performanţă în actul de guvernare, pentru că, în ultimă instanţă, noi avem responsabilitatea guvernării acestei ţări iar românii se uită în primul rând la noi cu privire la modul în care ştim să guvernăm ţara.

  • Acolo unde există lipsă de performanţă trebuie să avem tăria să spunem colegului sau colegei noastre că nu poate merge mai departe, dacă vrem, ca partid, să avem crediblitatea necesară pentru a câştiga următoarele alegeri.

Locul liberalilor nemulţumiţi de trecerea PNL la stânga este în PDL

  • Aţi văzut deja nemulţumirile din partea unor liberali care încă mai rămân liberali - iar locul lor este în PDL, şi nu în PNL - că politicile de dreapta în România au fost şi sunt preprezentate de PDL. Această identitate ne-am câştigat-o cu greu, cu măsuri aspre, ne-au costat politic, dar vom culege şi beneficiile unor asemenea decizii

  • Nu cred că se mai îndoieşte nimeni în acest moment în ţară că PDL nu este un partid de dreapta. Nu cred că mai este cineva să mai creadă azi că PNL mai reprezintă dreapta în România. PNL s-a înrolat cu arme şi bagaje la remorca domnului Iliescu, a domnului Năstase, a domnului Hrebenciuc, a domnului Ponta şi au format uniunea socialistă. E dreptul lor, sunt acolo pe stânga şi e bine că apele s-au separat.

  • Uitaţi-vă la toate măsurile pe care le-am luat - că a fost vorba de reforma salarizării, de reforma personalului bugetar, de reforma Educaţiei sau de Codul Muncii: PNL a avut exact aceeaşi poziţie ca PSD. Cum e posibil ca un partid de dreapta, aşa cum s-a revendicat PNL, să susţină Codul Muncii în varianta PSD?

  • Acum lucrurile sunt simple: trebuie să aleagă cetăţenii între alianţa socialistă şi PDL şi actuala coaliţie care va continua guvernarea după anul 2012. Din acest punct de vedere avem asigurate cele două motoare necesare continuării guvernării - creşterea economică şi protocolul coaliţiei

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici