Boc: Guvernul PDL a avut tăria să facă ceea ce a trebuit atunci când a fost greu. Vom culege roadele

Preşedintele PDL, premierul Emil Boc, a declarat, duminică, la Conferinţa Judeţeană de alegeri a PDL Hunedoara, că Guvernul "a avut tăria să facă ceea ce a trebuit atunci când a fost greu" şi PDL va culege roadele politice la momentul votului, în 2012.

31 afișări
Imaginea articolului Boc: Guvernul PDL a avut tăria să facă ceea ce a trebuit atunci când a fost greu. Vom culege roadele

Boc: Guvernul PDL a avut tăria să facă ceea ce a trebuit atunci când a fost greu. Vom culege roadele (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

Boc a afirmat, referindu-se la declaraţiile şefului misiunii FMI în România, Jeffrey Franks, potrivit cărora există toate şansele ca ţara să iasă din recesiune după primul trimestru al acestui an, că "Guvernul PDL a avut tăria să facă ceea ce a trebuit atunci când a fost greu".

"Aşa cum un doctor intervine şi curmă o boală gravă şi face organismul sănătos, tot aşa, şi din punct de vedere economic, PDL va culege aceste roade, după această perioadă grea şi dificilă. Am luat măsurile necesare şi vom culege roadele politice când va fi momentul votului, în 2012", a spus Boc.

El a susţinut că actuala opoziţie, pe vremea când se afla la putere, "a făcut cinci kilometri de autostradă, într-un mandat de patru ani, şi a avut o creştere economică de 5,4 la sută".

"Noi, în 2009 şi 2010, cu toate greutăţile pe care le-am avut, am finalizat 116 kilometri de autostradă sau de drumuri în regim de autostradă şi oricine poate vedea că este Autostrada Transilvania cu 45 de kilometri, centura Sibiului, centura Bucureştiului în regim de autostradă, centurile Timişoarei şi Ploieştiului. Se vede că s-au alocat corect banii", a explicat el.

Boc a criticat "politicile nefăcute" din ultimii 20 de ani.

"Neşansa noastră a fost să culegem oalele sparte ale politicilor nefăcute în ultimii 20 de ani, fie că a fost vorba de politica din domeniul pensiilor, din domeniul salarizării, al educaţiei, al personalului bugetar, al justiţiei", a afirmat Boc.

Pe de altă parte, el a arătat că măsurile luate de actualul Guvern au dus la o reformă corectă a pensiilor.

"Pentru că am făcut o reformă a pensiilor aşa cum trebuia să fie, corectă, este astăzi posibil ca 1.541.000 de pensionari din grupele de muncă I şi II să beneficieze de o pensie mai mare. Totalul alocat pentru acoperirea acestora este de 403 milioane de euro numai pentru 2011. De ce a fost posibil acest lucru? Pentru că am făcut o lege a pensiilor bazată pe principiul contributivităţii şi nu pe principiul privilegiilor. Asta ne-a dat posibilitatea să răsplătim la pensie pe fiecare după munca lui, mai grea, mai intensă, sau în funcţie de domeniul în care a lucrat. Asta înseamnă să faci în vremuri grele măsuri aspre, dar care sunt corecte cu 22 de milioane de români", a spus Boc.

Premierul Emil Boc, ministrul de Interne, Traian Igaş, secretarul executiv al PDL Mihai Stănişoară, primarul din Arad, Gheorghe Falcă, preşedintele organizaţiei Sectorului 5 Bucureşti a PDL, Ştefan Pirpiliu, participă, duminică, la Conferinţa Judeţeană de alegeri a PDL Hunedoara.

La şefia PDL Hunedoara şi-au depus candidaturile fostul subprefect Dorin Gligor şi Dorin Curtean, administratorul public al oraşului Petrila, dar cel din urmă a anunţat, la conferinţa de alegeri, că renunţă.

Biroul Permanent Judeţean al PDL Hunedoara a fost dizolvat de către conducerea centrală în luna mai 2010, atribuţiile acestuia fiind preluate de atunci de un Comitet de Organizare şi Desfăşurare a Alegerilor (CODA) format din 21 de membri. Decizia a fost luată de conducerea centrală a partidului în urma analizei rezultatelor alegerilor din ultimii doi ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici