Boc i-a predat lui Ungureanu mandatul de premier. Noul Guvern s-a reunit în şedinţă informală

Fostul premier Emil Boc a plecat de la Palatul Victoria după o discuţie de aproximativ 20 minute cu noul prim-ministru, Mihai Răzvan Ungureanu, în care i-a predat acestuia mandatul de şef al Guvernului.

620 afișări
Imaginea articolului Boc i-a predat lui Ungureanu mandatul de premier. Noul Guvern s-a reunit în şedinţă informală

Ungureanu a ajuns la Palatul Victoria, pentru prima şedinţă informală a noului Guvern (Imagine: Catalin Abagiu/Mediafax Foto)

După discuţia dintre Boc şi Ungureanu, noul Cabinet s-a reunit în şedinţă informală.

Ungureanu a propus ca şedinţele de guvern să fie organizate marţi

Premierul Mihai Răzvan Ungureanu a propus miniştrilor ca şedinţele săptămânale de guvern să fie organizate marţi, şi nu miercuri ca până în prezent, astfel încât miniştrii să poată participa la lucrările Legislativului şi să aibă şi mai mult timp pentru a rezolva probleme în cursul săptămânii.

Propunerea a fost avansată de premier în prima şedinţă a noului Cabinet, au declarat agenţiei MEDIAFAX surse oficiale.

Şedinţele de guvern sunt organizate în zi de miercuri începând cu Guvernul Tăriceanu, sistem continuat de Guvernul Boc, după ce anterior aveau loc de regulă într-o zi de joi.

Informaţia a fost confirmată ulterior de Guvern, printr-un comunicat în care se arată că, în cadrul reuniunii, premierul a stabilit unele măsuri organizatorice cu privire la convocarea şi desfăsurarea şedinţelor de guvern.

"Şedintele săptămânale ale Guvernului vor avea loc, de regulă, marţi, de la ora 9.30", se arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, şeful Executivului a fost informat şi cu privire la situaţia din ţară provocată de ger şi viscol, ministrul Economiei, Lucian Bode, şi ministrul Transporturilor, Alexandru Nazare, prezentând măsurile luate pentru asigurarea furnizării de energie electrică şi gaz către consumatori, respectiv pentru deblocarea drumurilor înzăpezite.

Ungureanu a atenţionat miniştrii că nu va accepta decât ca excepţie o listă suplimentară la şedinţă

Premierul a cerut noilor membri ai Cabinetului să se asigure că actele normative pe care le susţin în Guvern au toate avizele necesare şi i-a atenţionat că nu va accepta decât în mod excepţional ca în afara agendei, pe o listă suplimentară, să fie introduse noi astfel de acte.

"Au fost discutate mai mult probleme organizatorice şi s-a cerut ca agenda unei şedinţe de guvern să fie completată doar în mod excepţional cu noi acte aduse pe ultima sută de metri", au relatat agenţiei MEDIAFAX surse participante la şedinţă.

Acestea au amintit însă că "la început, toţi premierii au astfel de solicitări legate de lista suplimentară, dar ulterior se mai schimbă situaţia".

Noul Guvern a depus, joi seara, jurământul în faţa preşedintelui.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici