Boc: În coaliţie sunt viziuni diferite faţă de reorganizare, dar pot fi acceptate amendamente

Membrii coaliţiei au opinii diferite privind reorganizarea administrativă, dar discuţiile vor continua, PDL fiind dispus să accepte şi amendamente, precum formarea a zece regiuni şi nu doar a opt regiuni, astfel încât proiectul să fie finalizat, a declarat, luni seara, liderul formaţiunii democrat-liberale, premierul Emil Boc.

447 afișări
Imaginea articolului Boc: În coaliţie sunt viziuni diferite faţă de reorganizare, dar pot fi acceptate amendamente

Emil Boc (Imagine: Catalina Filip/Mediafax Foto)

El a arătat, la postul public de televiziune, că la nivelul coaliţiei nu există un consens asupra reorganizării, în condiţiile în care UDMR şi grupul minorităţilor au viziuni diferite faţă de cele ale PDL şi UNPR, dar a precizat că discuţiile vor continua şi că există posibilitatea acceptării unor amendamente, astfel încât proiectul să fie finalizat.

"Nu trebuie să rămânem cantonaţi în singurul proiect pe care îl avem astăzi în discuţie, acceptăm şi amendamente la acest proiect. Putem să discutăm opt-zece regiuni, nu trebuie neapărat să rămânem cantonaţi în opt, putem discuta şi despre zece regiuni, de exemplu, cu condiţia ca acest demers să se poată realiza până la capăt", a spus Boc.

Vineri, premierul a declarat că discuţia despre regionalizare "trebuie deblocată la nivel politic", la nivelul coaliţiei de guvernare, urmând ca apoi să se stabilească modul de implementare.

El a arătat că, în acest moment, decizia privind reorganizarea României nu este de natură strict tehnică, ci în primul rând politică.

Duminică, preşedintele Traian Băsescu a declarat, la Şcoala de vară a OTPDL, că singurul argument în favoarea comasării alegerilor ar fi dacă se va face reorganizarea administrativă a ţării, în sens contrar democrat-liberalii fiind vulnerabili.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici