Boc: Iohannis pare a fi candidatul PNL şi PDL la prezidenţiale, îl susţin şi îi voi face campanie

Fostul premier Emil Boc spune că preşedintele interimar al PNL, Klaus Iohannis, "pare a fi candidatul PNL şi PDL" la prezidenţiale şi că acesta porneşte "cu prima şansă" în alegeri, el precizând că îl susţine "cu toată convingerea" şi că îi va face campanie "total".

569 afișări
Imaginea articolului Boc: Iohannis pare a fi candidatul PNL şi PDL la prezidenţiale, îl susţin şi îi voi face campanie

Emil Boc (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Întrebat, miercuri, într-o conferinţă de presă, dacă preşedintele interimar al PNL, Klaus Iohannis, ar fi o variantă mai bună pentru Preşedinţie decât Crin Antonescu, Emil Boc a răspuns că Iohannis porneşte cu un start bun, "cu un beneficiu de imagine, cu o experienţă de primar, cu imaginea unui om serios care ce a spus a făcut".

"Crin Antonescu a luat o decizie înţeleaptă de a nu mai candida la Preşedinţie. Iohannis porneşte cu prima şansă, dacă îşi va consolida drumul pe care se află acum, îl va bate pe Ponta la prezidenţiale. Totul depinde de cum va evolua de acum înainte şi eu cred că pleacă cu un start bun, cu un beneficiu de imagine, cu o experienţă de primar, cu imaginea unui om serios care ce a spus a făcut şi care cred că va prinde la români. Ponta are de astăzi un adversar redutabil. Astăzi, cel mai probabil, Iohannis pare a fi candidatul PNL şi PDL la prezidenţiale şi spun cu o şansă mare de a câştiga alegerile dacă îşi urmează parcursul de până acum", a spus Boc.

El s-a declarat bucuros de faptul că un primar ar putea fi candidat la Preşedinţie, pentru că primar general a fost şi actualul preşedinte, Traian Băsescu.

Întrebat, în continuare, dacă se va implica în campania electorală pentru Klaus Iohannis în cazul în care va fi solicitat, Boc a răspuns: "Categoric da".

"Îl susţin cu toată convingerea şi voi face campanie pentru Iohannis cât îmi va fi cu putinţă. Total, adică", a subliniat Boc.

Luni, Klaus Iohannis declara, la Gândul Live, că este dispus să candideze la prezidenţiale şi că are şanse rezonabile să-l depăşească pe Victor Ponta într-o competiţie electorală.

Iohannis adăuga că PDL are un candidat, iar PNL va avea unul după congres, după care se vor face sondaje până când rezultatele vor fi relevante.

"Dacă rezultatele sondajului sunt foarte evidente, vor fi însuşite de o parte şi de alta. Dacă sunt sensibil egale, fie cerem sondaje mai detaliate sau se ia o decizie politică care lămureşte problema", afirma Iohannis.

Iohannis preciza că s-a căzut de acord că sfârşitul lui august este ultimul termen pe care trebuie respectat pentru stabilirea candidatului la prezidenţiale.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici