Boc: Locul liberalilor nemulţumiţi de trecerea PNL la stânga este în PDL

Preşedintele PDL, Emil Boc, a declarat, sâmbătă, la reuniunea CNC, că locul liberalilor nemulţumiţi de trecerea PNL la stânga, alături de PSD, este în PDL, întrucât formaţiunea sa şi-a câştigat identitatea de partid de dreapta şi este pormotorul politicilor de dreapta în România.

60 afișări
Imaginea articolului Boc: Locul liberalilor nemulţumiţi de trecerea PNL la stânga este în PDL

Boc: Locul liberalilor nemulţumiţi de trecerea PNL la stânga este în PDL (Imagine: Alex Chitu/Mediafax Foto)

"Aţi văzut deja nemulţumirile din partea unor liberali care încă mai rămân liberali - iar locul lor este în PDL, şi nu în PNL - că politicile de dreapta în România au fost şi sunt preprezentate de PDL. Această identitate ne-am câştigat-o cu greu, cu măsuri aspre, ne-au costat politic, dar vom culege şi beneficiile unor asemenea decizii", a spus Boc.

El a precizat că PDL are, în perspectiva alegerilor care urmează, avantajul important că, prin măsurile pe care le-a luat, a reuşit să consolideze "clar şi definitiv" profilul de dreapta al partidului.

"Nu cred că se mai îndoieşte nimeni în acest moment în ţară că PDL nu este un partid de dreapta. Nu cred că mai este cineva să mai creadă azi că PNL mai reprezintă dreapta în România. PNL s-a înrolat cu arme şi bagaje la remorca domnului Iliescu, a domnului Năstase, a domnului Hrebenciuc, a domnului Ponta şi au format uniunea socialistă. E dreptul lor, sunt acolo pe stânga şi e bine că apele s-au separat", a spus Boc.

El a criticat PNL pentru faptul că a susţinut poziţii similare cu PSD în legătură cu reformele promovate de PDL. "Uitaţi-vă la toate măsurile pe care le-am luat - că a fost vorba de reforma salarizării, de reforma personalului bugetar, de reforma Educaţiei sau de Codul Muncii: PNL a avut exact aceeaşi poziţie ca PSD. Cum e posibil ca un partid de dreapta, aşa cum s-a revendicat PNL, să susţină Codul Muncii în varianta PSD?", a spus Boc.

El a precizat că la alegerile viitoare lucrurile se vor simplifica, întrucât cetăţenii vor trebui să aleagă între "alianţa socialistă", pe de o parte, şi PDL şi actuala coaliţie, pe de altă parte.

"Acum lucrurile sunt simple: trebuie să aleagă cetăţenii între alianţa socialistă şi PDL şi actuala coaliţie care va continua guvernarea după anul 2012. Din acest punct de vedere avem asigurate cele două motoare necesare continuării guvernării - creşterea economică şi protocolul coaliţiei", a mai spus Boc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici