Boc: Măsurile de austeritate nu au fost singurele cauze ale înfrângerii. Eu am câştigat pe portocaliu

Preşedintele demisionar al PDL Emil Boc a declarat, vineri, că măsurile de austeritate luate de guvernarea democrat-liberalilor nu au fost singurele cauze ale înfrângerii partidului la locale, el demonstrând că se poate câştiga cu sigla partidului, pe portocaliu şi fără alianţe.

270 afișări
Imaginea articolului Boc: Măsurile de austeritate nu au fost singurele cauze ale înfrângerii. Eu am câştigat pe portocaliu

Emil Boc (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Întrebat dacă are ceva să-şi reproşeze, Boc a răspuns că în plan individual a demonstrat că se poate câştiga şi a câştigat Primăria municipiului Cluj-Napoca, "pe portocaliu", asumându-şi numele partidului, fără niciun fel de alianţă.

"Deci, cred că am făcut ce a ţinut de mine să demonstrez că măsurile de austeritate nu au fost singurele cauze ale înfrângerii. Din postura de preşedinte mi-am dat demisia ca o formă de răspundere colectivă pentru ceea ce am obţinut", a explicat Boc.

Referitor la faptul că unii lideri ai partidului s-au plâns că nu au fost consultaţi şi că măsurile de austeritate nu au fost explicate suficient de bine, fostul premier a explicat că "totdeauna e loc de mai bine şi numai cine nu munceşte nu greşeşte", adăugând că România nu ar fi putut fi salvată fără măsuri aspre de austeritate, dând în acest sens exemplul Greciei şi al altor ţări din UE.

"Aceste măsuri nu putea fi evitate. Că puteau fi comunicate mai bine, că unii colegi se puteau comporta mai bine în teritoriu, că uneori modul în care au fost explicate nu a fost cel mai bine, e posibil", a recunoscut Boc, repetând ideea că România ar fi putut ajunge în situaţia Greciei.

Pe de altă parte, Emil Boc a precizat că principala sa prioritate în acest moment este să se asigure de depunerea raportelor financiare pentru campanie ale primarilor şi preşedinţilor de consilii locale şi judeţene câştigători, astfel încât să le fie validate mandatele.

În legătură cu rezultatele obţinute de PDL la alegerile locale, Emil Boc a arătat că acestea au fost cu doar două procente sub estimările de 25%.

"Decizia de ieri (de demisie - n.r.) e o formă politică de asumare a unei răspunderi pentru un rezultat obţinut la alegerile locale. Rezultatul politic propriu-zis de 23% nu a fost cu mult sub ceea ce ne-am propus. Cu două procente a fost rezultatul sub 25%, cât ne-am propus ca vot politic la alegerile locale. Din nefericire, am obţinut nişte înfrângeri la preşedinţiile consiliilor judeţene şi la primării, care au dat amploare practic înfrângerii PDL. Dacă este să analizăm strict scorul politic al PDL, şi acolo unde au fost variaţii, el este doar cu două procente sub ceea ce ne-am propus", a explicat Boc, adăugând că "în politică nu trebuie să te încrâncenezi de menţinerea unor poziţii sau a unor funcţii", ci "trebuie să mergi mai departe".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici