Boc: Modelul de stat creat de Iliescu şi susţinut de Ponta şi Antonescu compromite clasa de mijloc

Modelul de stat creat de Ion Iliescu şi susţinut de Victor Ponta şi Crin Antonescu, în care nu investiţiile sunt prioritare, ci doar întreţinerea statului, compromite clasa de mijloc şi limitează şansele României în cadrul Uniunii Europene, a declarat, vineri, liderul PDL, premierul Emil Boc.

464 afișări
Imaginea articolului Boc: Modelul de stat creat de Iliescu şi susţinut de Ponta şi Antonescu compromite clasa de mijloc

Boc: Modelul de stat creat de Iliescu şi susţinut de Ponta şi Antonescu compromite clasa de mijloc (Imagine: Dumitru Matiu/Mediafax Foto)

"Modelul de stat creat de Ion Iliescu şi susţinut cu atâta convingere de Victor Ponta şi Crin Antonescu nu fac altceva decât să compromită şansa creării clasei de mijloc în România, a creşterii economice sănătoase, a dezvoltării locurilor de muncă şi a investiţiilor. Obiectivul nostru este să trimitem în istorie un asmenenea mod de abordare a politicii statului, adică un stat care a cheltuit mai mult cu întreţinerea lui decât cu investiţiile şi cu locurile de muncă", a spus Boc, la finalul unei întâlniri cu reprezentanţii mediului de afaceri.

El a susţinut că un astfel de model al statului a fost promovat şi susţinut după 1990 de Ion Iliescu şi "urmaşii" acestuia şi că România, dacă doreşte să aibă o şansă în viitor în Uniunea Europeană şi în competiţia globală, trebuie să se orienteze cu prioritate spre investiţii şi nu spre cheltuieli de întreţinere a statului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici