Boc neagă afirmaţiile lui Geoană privind numirea lui Blaga interimar la MAI

Premierul Emil Boc a negat, luni, declaraţiile lui Mircea Geoană privind înlocuirea lui Dan Nica cu Vasile Blaga, precizând că la Ministerul de Interne nu există niciun interimat.

16 afișări
Imaginea articolului Boc neagă afirmaţiile lui Geoană privind numirea lui Blaga interimar la MAI

Premierul Emil Boc (Imagine: Mediafax Foto)

"Aşteptăm nominalizarea PSD pentru postul vacant de la Interne", a spus el.

"Nu avem niciun interimat pentru 24 de ore", a spus premierul Boc, reamintind că PSD are la dispoziţie o zi pentru găsirea unei variante de înlocuire a lui Dan Nica.

Premierul a spus că în cazul în care nu va fi găsită nicio variantă, se va orienta "în funcţie de resursele umane din Guvern".

Boc a ţinut să precizeze înainte de şedinţa Biroului Permanent naţional că, în contextul asigurării siguranţei cetăţenilor, are obligaţia de a căuta altă soluţie pentru Ministerul de Interne.

"Prin propunerile pe care partenerii de la PSD le vor face pentru Ministerul de Interne, să găsim un plan coerent pentru îmbunătăţirea siguranţei cetăţenilor în raport cu jafurile, furturile, cu crimele care se întâmplă şi care nu au precedent în România", a spus Boc.

Premierul a precizat că a procedat "instituţional", în condiţiile în care, potrivit Protocolului, trebuie să meargă în coaliţie şi să informeze cu privire la intenţiile pe care le arecu privire la un proces de remaniere, lucru pe care l-a făcut.

"Avem la dispoziţie 24 de ore, pentru că interimatul acesta nu poate să dureze, starea aecasta de incertitudine nu poate să dureze pentru ca partenerii de la PSD să îşi facă nominalizarea pentru un noui minsitru de Interne", a spus Boc.

El a precizat că decizia aparţine PSD-ului, în "exclusivitate", cu privire la propunerea pe care o vor da, întrucât acest minister aparţine PSD-ului potrivit protocolului şi va fi al PSD-lui, pentru a elimina orice fel de suspiciune de acest fel.

"Dacă PSD-ul nu va dori să facă acest lucru şi îşi crează premisele pentru o criză politică, suprapusă peste una socială, este treaba PSD-lui", a spus premierul.

Întrebat despre afirmaţia lui Mircea Geoană potrivit căreia Vasile Blaga asigură interimatul la MAI, Boc a răspuns: "Nu există niciun fel de interimat. În acest moment nu există niciun fel de interimat, apteptăm poziţia PSD-ului 24 de ore după care, dacă PSD-ul nu va lua o decizie, voi vedea ce soluţie voi face având în vedere ce resurse umane am în Guvern".

El a mai adăugat că, deocamdată, aşteaptă propunerea PSD.

Boc a mai arătat că declaraţia lui Nica privind fraudarea scrutinului prezidenţial prin turism electoral făcută de ministrul de Interne, "de la tribuna PSD", spunând că cineva se pregăteşte de fraudarea alegerilor, fărăr să aibă o dovadă concretă.

"I-am cerut şi domniei sale, am cerut şi firmelor, toate au spus: Avem câte autocare doriţi pentru perioada respectivă. Ce anume s-a dorit prin această declaraţie?", a mai spus Boc.

"Acea afirmaţie pentru cine a fost făcută? Dacă sunt dovezi, sunt arătate, punctate şi se iau decizii. Dacă nu ai acoperire cred că la acest nivel al statului nu ne putem juca cu aceste declaraţii", a spus Boc.

Boc a spus că a avut o discuţie cu ministrul Nica sâmbătă, în care i-a cerut dovezi, care nu au venit nici până în ziua de astăzi.

Întrebat dacă are în vedere şi schimbarea altor miniştri, Boc a răspuns: "Vom vedea".

Premierul Emil Boc a declarat, luni, că a informat coaliţia despre intenţia de remaniere a ministrului de Interne, Dan Nica.

El a menţionat, pentru a explica decizia, situaţia proastă legată de siguranţa cetăţeanului şi i-a reproşat ministrului declaraţiile despre închirierile de autobuze la prezidenţiale.

Boc a spus că cere PSD să nominalizeze în 24 de ore un înlocuitor pentru funcţia de ministru de Interne.

Premierul Emil Boc a declarat, luni, că a informat coaliţia despre intenţia de remaniere a ministrului de Interne, Dan Nica.

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a arătat că premierul Boc a propus, în coaliţie, ca ministrul de interne, Dan Nica (PSD), să fie înlocuit, cu titlu interimar, de Vasile Blaga, actual ministru PDL al Dezvoltării, susţinând că acest lucru denotă "disperarea" lui Traian Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici