Boc: Nu primesc ordine din partea lui Băsescu, nu este în stilul preşedintelui această abordare

Premierul Emil Boc a susţinut duminică, la ProTV, că nu primeşte "comenzi" din partea preşedintelui Traian Băsescu în ceea ce priveşte activitatea Guvernului şi că a avut chiar poziţii diferite faţă de acesta pe mai multe teme, în cazul cărora soluţia finală a fost decisă în urma unei consultări.

15 afișări
Imaginea articolului Boc: Nu primesc ordine din partea lui Băsescu, nu este în stilul preşedintelui această abordare

Boc: Nu primesc ordine din partea lui Băsescu, nu este în stilul preşedintelui această abordare (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

Solicitat, la emisiunea "După 20 de ani", difuzată de ProTV, să comenteze faptul că există o discuţie de care nu reuşeşte să scape, şi anume că de când a fost numit premier este oarecum omul pe care l-ar dirija din umbră Traian Băsescu şi întrebat în ce relaţie este cu preşedintele şi dacă primeşte ordine din partea acestuia, şeful Guvernului a răspuns negativ.

"Nici poveste. Este o relaţie instituţională, corectă, bazată pe un parteneriat în interesul României. Am avut multe poziţii diferite, dar în urma discuţiilor, a negocierilor şi a analizelor pe care le-am făcut împreună cu ceilalţi, am luat după aceea o decizie în comun. Dar, prin faptul că nu ne certăm, asta nu înseamnă că noi nu avem discuţii pe soluţiile pe care le promovăm", a spus Boc.

Întrebat în continuare dacă Băsescu îi comandă în cazul unei decizii, premierul a răspuns din nou negativ, adăugând că, "spre surprinderea unora", nu este în stilul preşedintelui un astfel de gen de abordare, respectiv de comandă.

"Nici într-un caz, nu a fost vorba niciodată de comandă. Acest lucru pot să îl spun clar şi răspicat. Nu este, şi probabil că veţi fi şi dumneavostră surprinşi, nu este în stilul preşedintelui genul acesta de abordare, de a comanda. Întotdeauna discută alternative, soluţii, are un punct de vedere, dar dacă reuşeşti să-i oferi contraargumente, întotdeauna găseşte soluţia cea mai bună împreună cu partenerii cu care discută. Deci, un gen de relaţie de acest fel avem în abordarea problemelor importante ale ţării", a spus Boc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici