Boc, parlamentarilor PDL: N-avem altă prioritate niciunul dintre noi decât să-i dăm premierul

Premierul Emil Boc le-a spus parlamentarilor PDL că niciunul dintre ei nu are altă prioritate decât "să-i" dea premierul, decizie care trebuie luată în mod raţional de partid pentru a atinge obiectivul câştigării alegerilor din 2012, conform unei înregistrări audio difuzate de Antena 3.

18 afișări
Imaginea articolului Boc, parlamentarilor PDL: N-avem altă prioritate niciunul dintre noi decât să-i dăm premierul

Boc, parlamentarilor PDL: N-avem altă prioritate niciunul dintre noi decât să-i dăm premierul (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Cum putem maximiza şansele partidului până în 2012 - trebuie avută în partid şi finalizată cu o decizie, oricare ar fi ea! Că va fi soluţia pe ce avem acum să apăsăm pe acceleraţie, că va fi soluţia unui premier politic, că va fi soluţia unui premier independent - aceste lucruri trebuie să rezulte dintr-o analiză a noastră, pe care o decidem şi implementăm", a spus Emil Boc, potrivit înregistrării, despre care Antena 3 susţine că este de la întâlnirea liderului PDL cu parlamentarii partidului.

Premierul a mai spus că în acest moment au "un respiro", datorită unor cifre pe care preşedintele le-a menţionat, respectiv cele privind deficitul bugetar.

"Dar rămâne problema politică care, în ultimă instanţă, dă procentul ăla din sondaj şi ne dă şansa de a câştiga alegerile din 2012. N-avem altă prioritate niciunul dintre noi decât să-i dăm premierul. Algerile locale câştigate, ca principală îndatorire în 2012 în toamnă, şi câştigarea alegerilor generale cât suntem noi la guvernare. Pentru că preşedintele va trebui să aibă, în decembrie 2012, 50 plus un vot din partea actualei coaliţii, adică PDL, UDMR, UNPR şi grupul minorităţilor naţionale. Acesta este obiectivul la care mă gândesc în fiecare zi! Cât timp am nevoie, prezenţa altuia este foarte bine. Ce se întâmplă în perioada următoare politic... Cine cui preia ştafeta pentru acest obiectiv este o decizie a noastră pe care trebuie să o luăm raţional şi pentru interesul partidului în primul rând!", a mai spus Emil Boc.

Premierul a avut, marţi, o întâlnire cu grupurile parlamentare reunite ale PDL, pe tema Codului Muncii.

Informaţii privind iminenţa demisiei premierului Emil Boc au apărut la începutul săptămânii trecute, când şeful statului a avut mai multe întâlniri cu lideri centrali ai PDL, cu parlamentarii partidului şi cu şefii organizaţiilor judeţene.

După discuţiile cu parlamentarii partidului, preşedintele Băsescu a precizat că este necesară recâştigarea încrederii în Guvern şi în coaliţie, dar că dezbaterile pe această temă cu partidele din coaliţie vor continua până după Congresul UDMR, programat pentru 26-27 februarie.

O serie de reprezentanţi ai PDL au susţinut necesitatea separării funcţiei de preşedinte de partid de cea de premier. Unii dintre aceştia s-au declarat în favoarea desemnării la conducerea Executivului a unui tehnocrat. Aceasta a fost şi propunerea făcută de şeful statului, conform unor surse din partid şi a unor înregistrări audio difuzate de Antena 3 de la întâlnirea lui Băsescu cu parlamentarii PDL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici