Boc: PDL are nevoie de un ministru care să nu îşi facă imagine în detrimentul partidului

Revocarea lui Sebastian Lăzăroiu din postul de ministru al Muncii a fost propusă preşedintelui deoarece PDL are nevoie de un ministru care să nu încerce să îşi facă imagine în detrimentul partidului care îl susţine, a declarat liderul PDL, premierul Emil Boc.

465 afișări
Imaginea articolului Boc: PDL are nevoie de un ministru care să nu îşi facă imagine în detrimentul partidului

Emil Boc (Imagine: Raul Stef/Mediafax Foto)

"Guvernul are nevoie de un ministru cu normă întreagă la Ministerul Muncii, care este un minister extrem de greu, iar pe de altă parte PDL are nevoie de un ministru care să nu încerce să îşi facă imagine în detrimentul partidului care îl susţine, pentru că, în ultimă instanţă, orice ministru are o susţinere politică a partidului de guvernământ sau a partidelor care compun coaliţia", a spus Boc.

El a precizat că i-a mulţumit lui Lăzăroiu pentru activitatea desfăşurată la Ministerul Muncii.

"Mergem mai departe, asta este viaţa politică", a conchis Boc.

Premierul Emil Boc a înaintat, vineri, preşedintelui Traian Băsescu cererea de revocare a lui Sebastian Lăzăroiu din funcţia de ministru al Muncii, precum şi propunerea de numire a Sulfinei Barbu în acest post. Decretele au fost semnate de preşedintele Traian Băsescu.

Cererea de revocare vine după ce ministrul Muncii, Sebastian Lăzăroiu, a declarat, într-un interviu pentru "Gândul", că şi-ar oficializa intrarea în politică nu într-un "PDL aşa cum este el acum", ci dacă ar fi vorba de o mişcare mult mai largă de centru-dreapta.

Fie că-i spune Albă ca Zăpada, fie Mişcarea Populară, Lăzăroiu consideră că, fără o asemenea structură, prezenţa PDL la guvernare în următorii ani ar fi pusă sub semnul întrebării, pentru că democrat-liberalii ar pierde alegerile din prezidenţiale, iar preşedintele este cel care joacă cel mai important rol în ceea ce priveşte prezenţa unui partid sau altuia la putere.

După această declaraţie, prim-vicepreşedintele PDL Roberta Anastase a declarat agenţiei MEDIAFAX că Lăzăroiu ar trebui să se apuce de treabă, fiind nevoie de el în politică, şi nu de poziţia de analist.

La rândul său, secretarul general al PDL Ioan Oltean declarase că Sebastian Lăzăroiu nu a ajuns ministru "în temeiul calităţilor sale excepţionale", ci pentru că l-a propus PDL, afirmând că Biroul Permanent va analiza, luni, afirmaţiile acestuia la adresa PDL şi că Lăzăroiu "recidivează într-un mod nepermis".

Ceremonia de depunere a jurământului de învestitură în funcţia de ministru al Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale de către Sulfina Barbu va avea loc în cursul zilei de luni, 19 septembrie, după publicarea decretelor în Monitorul Oficial.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici