Boc: Ponta a dat jos un Guvern fiind împotriva gazelor de şist, azi e campionul acestor gaze de şist

Fostul premier Emil Boc a declarat, vineri, că prim-ministrul Victor Ponta "a dat jos un guvern susţinând poziţia împotriva gazelor de şist, iar astăzi este campionul acestor gaze de şist".

844 afișări
Imaginea articolului Boc: Ponta a dat jos un Guvern fiind împotriva gazelor de şist, azi e campionul acestor gaze de şist

Emil Boc (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Întrebat, vineri, de jurnalişti cum comentează declaraţiile premierului Victor Ponta de susţinere a exploatării gazelor de şist, Emil Boc a spus că, din punct de vedere politic, un om care dă jos un Guvern pentru un principiu, iar a doua zi îl încalcă flagrant, rămâne fără comentarii.

"Eu constat că Victor Ponta a dat jos un guvern susţinând poziţia împotriva gazelor de şist, iar astăzi este campionul acestor gaze de şist. Asta spune totul despre politicianul Victor Ponta. Nu am detaliile tehnice pentru a mă putea pronunţa pe subiect, pentru că trebuie analizat, eu doar constat că, din punct de vedere politic, un om care dă jos un guvern pentru un principiu, iar a doua zi îl încalcă flagrant, rămâne fără comentarii", a spus Boc.

Guvernul va sprijini toate explorările de resurse neconvenţionale, respectiv gaze de şist, convins că mulţi protestatari sunt deschişi la explicaţii, iar în final va rămâne o minoritate radicală care va refuza orice argument, dar nu va putea impune majorităţii o decizie, declara marţi, la Washington, premierul Victor Ponta, la finalul unei întâlniri cu reprezentanţii companiei americane Chevron.

El a arătat din nou că, pentru România, independenţa energetică este un obiectiv strategic naţional, care poate fi atins prin folosirea resurselor convenţionale, inclusiv cele din Marea Neagră, dar şi printr-un sprijin pe care Guvernul este foarte hotărât să îl acorde tuturor explorărilor de resurse neconvenţionale, de gaze de şist, efectuate în România nu doar de compania americană Chevron, ci şi de alte companii, atât timp cât sunt respectate toate standardele de mediu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici