Boc: S-a decis ca săptămâna viitoare să fie sesiune extraordinară a Parlamentului

Premierul Emil Boc a declarat, miercuri, că la întâlnirea cu liderii USL s-a decis ca săptămâna viitoare să fie organizată o sesiune extraordinară a Parlamentului, el precizând că discuţia s-a axat pe alegeri anticipate, însă a arătat că organizarea acestora s-ar putea întinde până în august.

3718 afișări
Imaginea articolului Boc: S-a decis ca săptămâna viitoare să fie sesiune extraordinară a Parlamentului

Emil Boc (Imagine: Dumitru Matiu/Mediafax Foto)

Emil Boc a spus că le mulţumeşte liderilor opoziţiei că au acceptat invitaţia din partea coaliţiei pentru dialog şi că au fost mai multe solicitări din partea USL, iar discuţiile au fost centrate în jurul alegerilor anticipate şi a arătat că acest lucru se discută în Parlament.

Premierul a arătat că propunerea acceptată este de a avea o sesiune parlamentară extraordinară săptămâna viitoare, aici fiind locul pentru a fi dezamorsate conflictele.

Pe componenta economică, a spus premierul, s-a decis constituirea unui Consiliu de dialog economic cu experţi de la putere şi opoziţie să monitorizeze şi să caute soluţii pentru crearea de locuri de muncă.

Pe componenta politică, se aşteaptă decizia Curţii Constituţionale privind comasarea alegerilor şi apoi se va stabili calendarul alegerilor, a adăugat primul ministru.

El a spus că Guvernul are toată deschiderea de a veni în Parlament, o dată pe lună, pentru a explica măsurile pe care le va lua, arătând că este de acord cu modificarea regulamentelor celor două Camere în acest sens pentru instituirea "Orei Guvernului".

Întrebat în legătură cu alegerile anticipate, Emil Boc a spus că soarta Guvernului se decide în Parlament şi că este de analizat ce este mai bine pentru România.

Întâlnirea dintre coaliţie şi liderii USL s-a încheiat, miercuri, la Parlament, surse participante la discuţii declarând pentru MEDIAFAX că premierul a acceptat doar organizarea unei sesiuni parlamentare extraordinare. Întâlnirea a durat aproximativ o oră.

Opoziţia a mers la întânire cu solicitarea de demisie adresată premierului Boc şi instituirea unui Cabinet independent, care să pregătească anticipate.

Liderii USL s-au întâlnit miercuri dimineaţă, discuţiile fiind urmate de o întâlnire informală a conducerii PSD.

Înaintea întâlnirii cu premierul şi cu liderii coaliţiei, preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat că mandatul cu care se prezintă opoziţia la discuţii vizează demisia Guvernului şi instituirea unui Cabinet independent, care să gestioneze treburile ţării şi să pregătească anticipate.

Întrebat dacă susţine varianta lui Ion Iliescu privind sancţionarea şefului statului, Ponta a răspuns: "Când ne vom întâlni cu domnul Băsescu, da! Acum ne întâlnim cu domnul Boc, preşedintele PDL şi trebuie să existe acord politic între forţele politice din Parlament privind înlocuirea guvernului actual cu un guvern de tehnocraţi şi în mod sigur alegeri cât mai rapide".

Fostul şef de stat Ion Iliescu a declarat, marţi, că Traian Băsescu este vinovat de situaţia în care se regăseşte România, el apreciind că oamenii îşi doresc ca actualul şef al statului să plătească "neapărat" pentru acest lucru şi că Parlamentul rezultat după anticipate ar trebui să-l sancţioneze.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici