Boc: Salut sesiunea extraordinară a Parlamentului. E de discutat dacă e mai bine să se declanşeze anticipate

Premierul Emil Boc a salutat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, convocarea sesiunii extraordinare a Parlamentului, el precizând că Legislativul va întoarce pe toate faţetele situaţia politică din România şi arătând că este de discutat dacă e mai bine să se declanşeze alegeri anticipate.

1403 afișări
Imaginea articolului Boc: Salut sesiunea extraordinară a Parlamentului. E de discutat dacă e mai bine să se declanşeze anticipate

Boc: Salut sesiunea extraordinară a Parlamentului. E de discutat dacă e mai bine să se declanşeze anticipate (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"E important să păstrăm categoric cadrul democratic şi să repingem orice formă de violenţă stradală, să continuăm şi să intensificăm dialogul social şi politic. Salut sesiunea extraordinară a Parlamentului pentru a merge mai departe în cadrul constituţional pe care îl avem", a spus Boc.

El a precizat că în 2012 vor fi alegeri şi a îndemnat la încredere în votul românilor şi la a aştepta ca aceştia să se exprime prin vot.

"În 2012 avem alegeri. Să avem încredere în ceea ce vor crede românii că e mai bine pentru România şi să le aşeptăm votul şi modul lor de exprimare în alegeri care, repet, în 2012 vor avea loc. Discutăm dacă e mai bine să se facă cu două luni mai repede decât ar fi programate dacă se declanşează mecanismul alegerilor anticipate, e de discutat", a spus Boc.

El a spus că, luni, Parlamentul va întoarce pe toate faţetele situaţia politică din România şi a îndemnat la a rămâne responsabili şi raţionali în actualul context.

Boc a arătat că, cel puţin în Bucureşti, foarte multe accente ale preotestelor sunt antisistem, el arătând că oamenii, pe bună dreptate, au nemulţumiri cu privire la întreaga clasă politică din ultimii 20 de ani.

"Pentru guvernanţi, pentru întreaga clasă politică semnalul e că este nevoie de alt mod de a face politică, care să ţină mult mai mult cont de ce gândeşte cetăţeanul", a spus Boc.

El a arătat că guvernanţii vom continua orice formă de dialog instituţional posibil.

"Am cerut la nivelul judeţelor, prefecturile, prin comisiile de dialog social, să aibă în derulare consultări pentru identificarea problemelor şi găsirea de soluţii", a spus Boc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici