Boc: Şeitan şi Vlădescu pot da explicaţii tehnice privind contribuţiile la drepturile de autor şi PFA

Ministrul Muncii şi ministrul Finanţelor pot explica modul în care persoanele care obţin venituri din drepturi de autor şi ca Persoane Fizice Autorizate (PFA) vor depune contribuţiile la CAS şi Fondul de şomaj, a declarat, marţi, Emil Boc, şeful Guvernului afirmând că el "nu cunoaşte datele".

24 afișări
Imaginea articolului Boc: Şeitan şi Vlădescu pot da explicaţii tehnice privind contribuţiile la drepturile de autor şi PFA

Boc: Şeitan şi Vlădescu pot da explicaţii tehnice privind contribuţiile la drepturile de autor şi PFA (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

Premierul Emil Boc a fost întrebat de jurnalişti, marţi, după ce a participat la şedinţa în plen a Senatului, dacă i se pare normal ca peste 50.000 de persoane care au venituri din drepturi de autor şi PFA să se deplaseze, lunar, la diverse instituţii ale statului pentru a depune contribuţii la fondurile de sănătate şi şomaj, în urma aplicării noilor prevederi ale Codului fiscal, dar şeful Guvernului a evitat să răspundă.

"Aici, ministrul Muncii şi ministrul Finanţelor Publice vă pot da explicaţii tehnice. Eu nu pot să le confirm pentru că nu cunosc datele", a spus premierul.

Publicarea târzie a formularelor sau a conturilor în care pot fi viraţi banii pentru pensii şi şomaj, informarea deficitară şi lipsa explicaţiilor concrete au pus pe drumuri şi la cozi interminabile mii de oameni care până miercuri trebuie să dea contribuţii din ce au câştigat din drepturi de autor.

Regulile neclare şi diferite privind depunerea declaraţiilor pentru contribuţiile individuale la şomaj, pensie şi asigurări de sănătate au creat haos şi aglomeraţie la unele instituţii, oamenii care au venituri de natură profesională aşteptând până în ultima clipă să afle cum trebuie să procedeze.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici