Boc: Trebuie să fim extrem de precauţi şi să nu permitem niciun fel de exces de populism

Premierul Emil Boc a declarat, vineri, la Alba Iulia, că din punct de vedere economic România depinde de ceea ce se întâmplă în Europa şi a adăugat că Guvernul are toată hotărârea să menţină sub control deficitul şi nu va permite "niciun fel de exces de populism".

1027 afișări
Imaginea articolului Boc: Trebuie să fim extrem de precauţi şi să nu permitem niciun fel de exces de populism

Boc: Trebuie să fim extrem de precauţi şi să nu permitem niciun fel de exces de populism (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Emil Boc a declarat jurnaliştilor că România are, după primele şase luni din 2011, un procent al datoriei publice de 31,5 şi este "cu mult sub ceea ce se întâmplă în Europa", afirmând însă că nu se bucură de faptul că "situaţia se înrăutăţeşte, din nefericire, în Europa şi nu se îmbunătăţeşte".

Premierul a adăugat că ceea ce se întâmplă în Europa, indirect, afectează şi România şi, din acest punct de vedere, ratele care trebuie achitate la împrumuturi mai vechi de 2008 "care se rostogolesc" şi vin la scadenţă trebuie reevaluate, probabil la alte costuri.

"Partea bună a lucrurilor este că, pe ceea ce înseamnă echilibru bugetar, România s-a stabilizat începând cu 2011. Suntem în grafic cu deficitul de 4,4 la sută, suntem în grafic cu creşterea de 1,5 la sută, sub rezerva că nu facem niciun fel de exces populist de a scăpa lucrurile de sub control. Până în acest moment nu s-a întâmplat acest lucru, iar Guvernul are toată hotărârea să menţină sub control acest deficit. Din punctul nostru de vedere, depindem de ceea ce se întâmplă în Europa, dar trebuie să fim extrem de precauţi în continuare şi să nu permitem niciun fel de exces de populism", a conchis Emil Boc.

Premierul Emil Boc şi ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, s-au aflat, vineri, la Alba Iulia, unde au avut întâlniri cu prefecţii şi subprefecţii din ţară.

Prefectul de Alba, Ştefan Bardan, a declarat, vineri, că la sfârşitul acestei săptămâni are loc, la Alba Iulia, reuniunea Asociaţiei Prefecţilor şi Subprefecţilor din România.

Prefectul de Alba a adăugat că în cadrul întâlnirii vor fi abordate teme importante pentru administraţia publică şi pentru cetăţeni, precum proiectul Codului Administrativ, unele aspecte care ţin de activitatea comitetelor pentru situaţii de urgenţă, dar şi a comisiilor judeţene pentru stabilirea dreptului de proprietate privată asupra terenurilor.

Ştefan Bardan a afirmat că un punct important al întâlnirii se referă la strategia de reorganizare a României, fiind aşteptate opinii de la prefecţi.

Premierul Emil Boc a plecat, vineri seară, de la Alba Iulia, în timp ce ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, va rămâne la întâlnirea prefecţilor şi subprefecţilor şi sâmbătă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici