Boc, Udrea, Macovei, Anastase au votat pentru menţinerea conducerii interimare a PDL

Emil Boc, Elena Udrea, Monica Macovei, Sever Voinescu, Teodor Paleologu, Roberta Anastase au fost printre cei 14 democrat-liberali care au votat pentru prelungirea până după alegerile generale a mandatului conducerii interimară a PDL, au declarat, duminică seara, pentru MEDIAFAX, surse din PDL.

753 afișări
Imaginea articolului Boc, Udrea, Macovei, Anastase au votat pentru menţinerea conducerii interimare a PDL

Boc, Udrea, Macovei, Anastase au votat pentru menţinerea conducerii interimare a PDL (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

Potrivit surselor citate, preşedintele demisionar al PDL Emil Boc şi alţi treisprezece democrat-liberali au fost în favoarea menţinerii interimatul conducerii partidului până după alegerile parlamentare.

În timp ce europarlamentarul Monica Macovei explica, în şedinţa Colegiului Director, procedura juridică privind conducerea interimară, preşedintele Senatului, Vasile Blaga a acuzat-o pe aceasta că "minte" pe procedura juridică. Macovei a răspuns acuzelor lui Blaga spunând că nu vrea să fie insultată, au precizat sursele citate.

Potrivit surselor citate, dispute au mai apărut în timpul şedinţei între Mihai Stănişoară şi primarul de Arad, Gheorghe Falcă. Stănişoară i-a spus lui Falcă : "Mai taci din gură, m-am săturat să tot faci pe profesorul", au mai spus, pentru MEDIAFAX, sursele citate.

La şedinţa Colegiului Director al PDL, Vasile Blaga şi primarul de Piatra-Neamţ, Gheorghe Ştefan s-au abţinut la vot atât în privinţa convocării convenţiei, cât şi în privinţa prelungirii interimatului actualei conduceri a PDL.

De asemenea, în timpul discuţiilor, primarul de Târgu-Mureş, Dorin Florea, primarul de Braşov, George Scripcaru şi primarul de Alba-Iulia, Mircea Hava au spus că în partid sunt oameni care trebuie să facă un pas înapoi, pentru că au o imagine negativă.

În timpul şedinţei, mai mulţi lideri de filiale judeţene l-au lăudat pe Vasile Blaga, unii participanţi apreciind că acesta ar fi un conducător potrivt al PDL, au detaliat sursele, pentru MEDIAFAX.

Vasile Blaga nu a precizat, însă, la şedinţa Colegiului Director, dacă va candida la funcţia de preşedinte al partidului şi s-a arătat nemulţumit că unii s-au grăbit să anunţe, după precedenta reuniune al Colegiului Director, că el nu ar candida.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici