Boc: Urgenţa numărul unu este reintrarea în normalitate. USL să înţeleagă că poate coabita cu preşedintele

Fostul lider al PDL Emil Boc consideră că, după referendum, "urgenţa numărul unu este reintrarea în normalitate", iar USL trebuie să ştie că adevăratele probleme ale românilor nu sunt luptele politice, ci cursul euro-leu şi economia şi să înţeleagă că se poate realiza un regim de coabitare.

352 afișări
Imaginea articolului Boc: Urgenţa numărul unu este reintrarea în normalitate. USL să înţeleagă că poate coabita cu preşedintele

Boc: Urgenţa numărul unu este reintrarea în normalitate. USL să înţeleagă că poate coabita cu preşedintele (Imagine: Dumitru Matiu/Mediafax Foto)

Emil Boc a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că, dacă le pasă de problemele oamenilor, liderii USL ar trebui să înceteze cearta şi să meargă mai departe, "să accepte fără alte certuri rezultatul referendumului şi decizia CCR de invalidare a referendumului".

"Ce urmează după referendum? Lumea aşteaptă lucruri pozitive pentru ţară, iar urgenţa numărul unu este reintrarea în normalitate. USL trebuie să ştie că adevăratele probleme ale românilor nu sunt cele legate de dispute politice şi tensiuni nesfârşite, ci cursul euro-leu, locuri de muncă, investiţii, economie, viaţa de zi cu zi a românilor. USL trebuie să înţeleagă că în România se poate realiza un regim în care să coabiteze cu preşedintele. Se poate trece de la un regim de colaborare, la unul de coabitare, iar Constituţia României permite acest lucru. Am văzut colaborare când preşedintele, Parlamentul şi Guvernul aparţineau aceleiaşi puteri politice, Constituţia cere funcţionarea statului şi când preşedintele are o majoritate diferită faţă de cea din Parlament şi Guvern.

Încăpăţânarea USL de a refuza coabitarea demonstrează că nu îi interesează soarta ţării, ci doar satisfacerea orgoliilor politice, ocuparea de funcţii. Acest lucru trebuie să înceteze în interesul României, mesajul meu către USL este colaboraţi şi nu vă mai certaţi, în perspectiva unui an extrem de greu. Liderii USL ar trebui să înceteze cearta şi să meargă mai departe, să accepte fără alte certuri rezultatul referendumului şi decizia CCR de invalidare a referendumului", a spus Boc.

El a susţinut că un semn de normalitate din partea liderilor puterii ar contribui la stabilitatea politică şi economică a ţării, afectată în ultimele două săptămâni.

"Nu trebuie să facă cei de la USL un gest spectaculos, ci doar să respecte prevederile constituţionale. A incita opinia publică la ceartă, la răzbunări politice, înseamnă un pumn dat stabilităţii politice şi economice a ţării. Suntem în ceasul al doisprezecelea, treziţi-vă, dragi lideri ai USL, nu compromiteţi pentru orgoliul dumneavoastră personal soarta a milioane de români", a spus fostul lider al PDL.

Emil Boc a precizat că vrea să mulţumească clujenilor, indiferent de etnie, pentru atitudinea avută la referendum, pentru modul în care s-au raportat la vot, "contribuind la păstrarea drumului european şi democratic al României".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici