Boc: Vlădescu nu a avut mandat să vorbească de cota unică. Miniştrii să nu discute teme neaprobate

Premierul Emil Boc a declarat, marţi, că ministrul Finanţelor nu a avut mandat pentru a dezbate public tema cotei unice şi a impozitării progresive, care nu a fost analizată şi aprobată în Guvern, şi a interzis miniştrilor să mai introducă în discuţia publică subiecte care nu au avizul Executivului.

34 afișări
Imaginea articolului Boc: Vlădescu nu a avut mandat să vorbească de cota unică. Miniştrii să nu discute teme neaprobate

Boc: Vlădescu nu a avut mandat să vorbească de cota unică. Miniştrii să nu discute teme neaprobate (Imagine: Dumitru_Matiu/Mediafax Foto)

El a ţinut să se refere la acest subiect înanitea reuniunii comitetului interministerial pentru monitorizarea absorbţiei fondurilor comunitare, arătând că regretă că ministrul Finanţelor nu este prezent la această şedinţă, ci a trebuit să plece la Bruxelles, dar că doreşte să transmită un mesaj celorlalţi miniştri aflaţi la şedinţă.

La reuniune au fost prezenţi miniştrii Blaga, Şeitan, Videanu, Borbely, Berceanu, Udrea, Sandu, Funeriu şi Kelemen.

"Vreau să spun foarte clar şi răspicat pentru toţi miniştrii: vă interzic în mod expres să introduceţi în dezbatere publică teme şi proiecte care nu au fost discutate şi aprobate în Guvern. Din acest punct de vedere, vreau să fiu foarte clar - ministrul Finanţelor nu a avut şi nu are niciun fel de mandat pentru a dezbate public tema cotei unice sau a impunerii impozitării progresive. Vă solicit tututor să rămâneţi în acest mesaj clar al Guvernului: nimeni nu discută înainte ca în Guvern să avem o analiză, o decizie", a spus Boc miniştrilor.

Premierul a mai arătat că actualul Cabinet şi-a pus "mandatul pe masă" apărând cota unică de impozitare şi că membrii Guvernului trebuie să transmită opiniei publice mesaje unitare.

"V-aş ruga să nu uitaţi faptul că acest Guvern şi-a pus mandatul pe masă în a-şi angaja răspunderea în faţa Parlamentului şi a apăra cota unică şi TVA. Nu a fost posibil până la urmă în cazul TVA, pentru că am avut decizia Curţii Constituţionale, dar acest Guvern a făcut gesturi politice majore de a apăra aceste lucruri la care s-a angajat în decursul timpului. Problema cotei unice nu este o temă de seminar, este o decizie politică extrem de importantă şi care nu poate fi expediată printr-o declaraţie într-o publicaţie, oricare ar fi ea", a conchis Boc.

România ar trebui să treacă de la 1 ianuarie 2011, după şase ani de cotă unică, la un sistem de impozitare progresivă a veniturilor, inclusiv a tuturor pensiilor, concomitent cu scăderea TVA, susţine ministrul Finanţelor Publice, Sebastian Vlădescu.

După ce a administrat regimul de cotă unică şi în precedentul mandat de ministru, în guvernul liberal Tăriceanu, Vlădescu afirmă acum că trebuie considerată încheiată epoca sistemului de cotă unică, având în vedere noua conjunctură economică şi nevoile de dezvoltare ale României, scrie "Ziarul Financiar" în ediţia de marţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici