Bode a primit asigurări că Germania va susţine „ferm şi vehement” aderarea României la Schengen

Ministrul de Interne Lucian Bode spune că a primit joi asigurări din partea ministrului federal de interne al Germaniei Nancy Faeser că Germania va sprijini „ferm şi vehement” o decizie favorabilă României în 8 decembrie.

180 afișări
Imaginea articolului Bode a primit asigurări că Germania va susţine „ferm şi vehement” aderarea României la Schengen

Sursa foto: Facebook/Lucian Bode

Ministrul Lucian Bode a avut joi la Berlin o întrevedere bilaterală cu Nancy Faeser, ministrul federal de interne al Germaniei.

Discuţiile au vizat aderarea României la spaţiul Schengen şi intensificarea acţiunilor comune la nivel european de prevenire şi combatere a migraţiei ilegale pe Ruta Balcanică.

Lucian Bode spune că a arătat interesul României pentru dezvoltarea unor schimburi de expertiză cu autorităţile germane în ceea ce priveşte gestionarea frontierelor Schengen, precum şi faţă de posibilitatea de a beneficia de experienţa autorităţilor germane cu privire la gestionarea provocărilor migraţioniste în situaţii de criză, din perspectiva unui stat Schengen.

„I-am transmis aprecieri omoloagei mele pentru prezenţa experţilor germani în cadrul celor două vizite voluntare de evaluare Schengen, derulate recent în România, care au certificat nivelul ridicat de pregătire al României în vederea aderării. Profesionalismul experţilor din Germania a făcut posibilă reflectarea întocmai a acestui nivel ridicat de pregătire. Nu în ultimul rând, reamintind declaraţiile cancelarului federal Scholz de la Praga, omoloaga mea m-a asigurat că în perioada următoare va sprinjini <ferm şi vehement> o decizie favorabilă României în 8 decembrie. A apreciat acest pas drept o contribuţie la unitatea şi securitatea europeană în contextul provocărilor actuale”, a scris pe Facebook Lucian Bode.

Acesta susţine că pentru România implicarea Germaniei în susţinerea aderării la spaţiul Schengen „contează enorm”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici