Bode anunţă că Planul „Anghel Saligny” va fi dezbătut în şedinţa de Guvern de vineri. „La Ministerul Transporturilor este aviz tacit”

  • Ministrul interimar al Justiţiei, Lucian Bode, afirmă că Planul „Anghel Saligny” va fi dezbătut în şedinţa Guvernului de vineri, cu aviz pozitiv pozitiv cu observaţii din partea Ministerului Justiţiei.
  • El precizează că Ministerul Transporturilor nu a avizat proiectul, dar se consideră că este aviz tacit.
1177 afișări
Imaginea articolului Bode anunţă că Planul „Anghel Saligny” va fi dezbătut în şedinţa de Guvern de vineri. „La Ministerul Transporturilor este aviz tacit”

Bode anunţă că Planul „Anghel Saligny” va fi dezbătut în şedinţa de Guvern de vineri

„Ministerul Justiţiei este ultimul avizator pe toate proiectele de acte normative, nu doar pe proiectul de ordonanţă de urgenţă pentru aprobarea Planului Naţional de Investiţii Anghel Saligny. Ministerul Justiţiei se pronunţă pe legalitate, nu pe oportunitate. Observaţiile avute în vedere de direcţia de specialitate sunt menţinute şi au fost transmise către Ministerul Dezvoltării. Aseară am văzut proiectul în original. Cu siguranţă azi intrăm în şedinţa de guvern cu acest proiect”, spune Lucian Bode.

El precizează că Ministeru Dezvoltării are două posibilităţi - integrează observaţiile sau răspunde cu argumente de ce nu le preia.

„Avizul este pozitiv cu observaţii. De la Transporturi... MJ ia în analiză un proiect doar în momentul în care are toate observaţiile, toate avizele. În consecinţă, avizul de la Ministerul Transporturilor trebuia să vină într-un termen legal. El nu a venit în termenul legal şi atunci se consideră avizare tacită. Nu s-a întâmplat nici prima, nici ultima dată. Avem toate condiţiile legale îndeplinite ca în şedinţa de guvern de azi, de la ora 16.00, Guvernul să dezbată acest proiect de OUG”, spune ministrul interimar al Justiţiei.

De asemenea, Bode spune că observaţiile făcute de direcţia de specialitate sunt aceleaşi.

„Nu am modificat chestiuni fundamentale, ci de interpretare. Deci documentul pregătit de către Stelian Ion cu echipa domniei sale a plecat spre Ministerul Dezvoltării aproape în aceeaşi formă, doar chestiui de nuanţă”, conchide Bode.

Premierul Florin Cîţu l-a revocat miercuri seara pe ministrul Justiţiei Stelian Ion, susţinând că se opune reformelor.

„Acum câteva minute am trimis preşedintelui României cererea de revocare din funcţia de Ministru de Justitie a domnului Stelian Ion. Nu voi accepta în Guvernul României miniştri care să se opună modernizării României. Stelian Ion este un ministru care nu a reuşit să se impună în coaliţie, nu a reuşit să îşi ducă la bun sfârşit proiectele. De exemplu: desfiinţarea secţiei speciale care nici dupa opt luni de mandat nu a fost desfiinţată”, a declarat Florin Cîţu.

CITEŞTE ŞI: Stelian Ion iese cu dezvăluiri. „Miza reală a demiterii mele a fost numirea procurorilor de rang înalt. PNDL e un pretext”

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici