Bode, despre proiectul Anghel Saligny: „Ne vom consulta în această seară cu specialiştii şi cu siguranţa îl vom aviza”

„Cu siguranţă voi aviza proiectul Anghel Saligny”, spune Lucian Bode, ministrul interimar al Justiţiei, care precizează că Ministerul Justiţiei se pronunţă pe legalitatea unui proiect şi nu pe oportunitate.

632 afișări
Imaginea articolului Bode, despre proiectul Anghel Saligny: „Ne vom consulta în această seară cu specialiştii şi cu siguranţa îl vom aviza”

Bode, despre proiectul Anghel Saligny: „Ne vom consulta în această seară cu specialiştii şi cu siguranţa îl vom aviza”

„În ceea ce priveşte Planul Naţional de Investiţii Anghel Saligny a fost dezbătut în primă lectură în Guvern în urmă cu trei săptămâni şi aşa cum rezultă din primele discuţii pe care le-am avut cu specialiştii din Ministerul Justiţiei, cunoscând subiectul în coordonate mari, în această seară ne vom consulta cu echipa de la Ministerul Dezvoltării, cu specialiştii care au iniţiat proiect şi cu siguranţă voi aviza acest proiect”, anunţă ministrul interimar al Justiţiei, Lucian Bode.

El spune că procedura de avizare a unui act normativ este de natură tehnică.

„Ministerul Justiţiei trebuie să se pronunţe strict pe legalitatea actelor. Despre oportunitatea unui program sau uei măsuri guvernamentale, deciziile sunt luate când construieşti programul de guvernare, când stabileşti politicile publice sau direcţiile de acţiune. MJ se va pronunţa de fiecare dată pe legalitatea unui proiect şi nu pe oportunitate”, conchide Bode.

Guvernul are programată vineri o şedinţă şi este de aşteptat să aprobe Planul Naţional de Investiţii, în valoare de 50 de miliarde de lei.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
bode,
anghel saligny,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici