Bogdan Aurescu, invitat să devină membru al Consiliului European pentru Relaţii Externe

Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu s-a alăturat Consiliului think-tank-ului European Council on Foreign Relations (ECFR) - Consiliul European pentru Relaţii Externe, la invitaţia co-preşedinţilor acestei organizaţii, Carl Bildt, Lykke Friis şi Norbert Röttgen.

438 afișări
Imaginea articolului Bogdan Aurescu, invitat să devină membru al Consiliului European pentru Relaţii Externe

Bogdan Aurescu, invitat să devină membru al Consiliului ECFR

Ca membru al Consiliului ECFR, şeful diplomaţiei române va contribui, prin expertiza sa în materie de politică externă şi drept internaţional, la promovarea dezbaterii europene privind priorităţile şi provocările cu care se confruntă politica externă şi de securitate a UE”, anunţă MAE.

De asemenea, va participa la evenimentele de nivel organizate de ECFR şi va promova expertiza României în dosarele de actualitate la nivel european, în special în ce priveşte combaterea efectelor războiului de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei şi eforturile de reconstrucţie post-război, înţelegerea şi abordarea eficientă a provocărilor cu care se confruntă Vecinătatea Estică a Uniunii Europene, rolul UE la nivel global şi în cadrul unui sistem multilateral eficient.

Sunt implicat, în calitate de diplomat, dar şi de profesor de drept internaţional, în realizarea unei politici externe şi de securitate care se concentrează în mod inerent pe promovarea valorilor europene fundamentale, necesare inclusiv pentru consolidarea rezilienţei democratice, precum şi a principiilor şi normelor ordinii internaţionale bazate pe reguli, atât în vecinătatea noastră imediată, cât şi în general, la nivel internaţional. Văd invitaţia de a deveni membru al Consiliului ECFR şi ca pe o recunoaştere a eforturilor constante ale României în acest sens şi ca pe o încurajare simbolică a continuării contribuţiei României la dezbaterea mai largă privind cele mai eficiente modalităţi de a proteja viitorul nostru european democratic comun. Mă bucur să-mi pot aduce propria contribuţie la acest efort şi la această comunitate de lideri în acţiune şi gândire,” a declarat ministrul Bogdan Aurescu.

Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu va deţine această poziţie onorifică, neremunerată, pentru un mandat de doi ani, alăturându-se unui grup de factori de decizie, experţi şi lideri de opinie de renume la nivel european.

Membrii Consiliului se reunesc o dată pe an, în cadrul reuniunii anuale a Consiliului ECFR, într-o capitală europeană.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici