Bogdan Aurescu spune că plata livrărilor de gaze din Rusia către Europa nu poate fi făcută în ruble: "contractele nu prevăd plata în ruble"

  • Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, susţine că în privinţa livrărilor de gaze din Rusia către Europa, contractele nu prevăd plata în ruble.
  • Ca urmare, este imposibil să faci o astfel de plată, a declarat, la RFI, ministrul Bogdan Aurescu.
2885 afișări
Imaginea articolului Bogdan Aurescu spune că plata livrărilor de gaze din Rusia către Europa nu poate fi făcută în ruble: "contractele nu prevăd plata în ruble"

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a semnat un decret care prevede că de vineri, cumpărătorii străini trebuie să plătească în ruble pentru gazul rusesc, în caz contrar urmând a fi reziliate contractele.

Bogdan Aurescu spune că plata nu poate fi făcută în ruble:

Ministerul Afacerilor Externe este mai puţin implicat în chestiunile care ţin de securitate energetică, din perspectiva acestor contracte de livrare de gaz, însă aşa cum au arătat toţi aliaţii care s-au pronunţat pe acest subiect, este clar că prevederile contractelor trebuie respectate. Contractele nu prevăd plata în ruble a acestor livrări de gaze, deci este imposibil să faci o astfel de plată, dacă trebuie să respecţi prevederile contractelor respective”, a declarat ministrul de Externe.

Potrivit lui Aurescu, subiectul a fost abordat şi la reuniunea miniştrilor de Externe din statele Formatului Bucureşti 9.

Am discutat aceste aspecte şi la reuniunea pe care am avut-o ieri la Bratislava, reuniunea miniştrilor de Externe din statele formatului Bucureşti 9, statele aliate de pe flancul estic şi poziţia care a fost exprimată de către toţi colegii mei a fost în acest sens, este foarte complicat să imaginezi, dacă nu aproape imposibil să imaginezi un mecanism de plată în ruble a acestor livrări de gaze”, a precizat Bogdan Aurescu.

Numeroase ţări din Europa au anunţat că nu vor accepta plata în ruble pentru gazul furnizat de Rusia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici