Borbely despre anunţul că Antonescu nu mai candidează la Preşedinţie: E un calcul pragmatic

Vicepreşedintele politic al UDMR, Borbely Laszlo, spune că anunţul făcut de liderul liberal Crin Antonescu potrivit căruia nu va mai candida la Preşedinţie are ca bază un “calcul pragmatic”, dar este, “probabil”, şi rezultatul discuţiilor avute cu PDL.

805 afișări
Imaginea articolului Borbely despre anunţul că Antonescu nu mai candidează la Preşedinţie: E un calcul pragmatic

Laszlo Borbely (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

Vicepreşedintele politic al UDMR; Borbely Laszlo, a declarat, sâmbătă, corespodentului MEDIAFAX, referindu-se la anunţul făcut de liderul liberal Crin Antonescu, că nu va mai candida la Preşedinţie, că, în opinia sa, este vorba de un “calcul progmatic” al acestuia, dar şi al PNL, care caută, alături de PDL, un candidat capabil să învingă candidatul PSD la Cotroceni.

“E un calcul pragmatic. În primul rând, domnul Crin Antonescu, PNL de fapt, a cam pierdut alegerile, a obţinut un rezultat sub aşteptări. Au date, sondaje, că ar avea mai puţine şanse să câştige Preşedinţia. Deci e un calcul al PNL, care, împreună cu cei de la PDL, caută un alt candidat, care să îl bată pe candidatul PSD. Probabil că anunţul vine şi după discuţiile cu PDL”, a spus Borbely.

Acesta a adăugat că, în acest moment, scena politică românească înregistrează o situaţie unică după 1990, întrucât mai sunt doar câteva luni până la alegerile prezidenţiale şi nu sunt cunoscuţi candidaţii la Preşedinţie.

Preşedintele demisionar al PNL, Crin Antonescu, a anunţat, sâmbătă, că nu va candida la Preşedinţia României şi că pune capăt şi interimatului pe care îl are la conducerea acestei formaţiuni politice.

"Vreau să anunţ o decizie legată de candidatura la preşedinţia României: ştiu, sau cel puţin consider, că sunt cel mai puternic candidat pe care dreapta l-ar putea avea. Spun acest lucru pentru că am forţa, personalitatea, conturul, experienţa politică necesară, ideile, vizunea, şi capacitatea de a lupta pentru ca la toamnă PSD să nu pună mâna pe Preşedinţia României", a precizat Antonescu.

El a arătat că ştie, în acelaşi timp, foarte bine clasa politică românească, cunoaşte dreapta românească şi pe toţi cei care revendică această titulatură, cunoaşte presa românească şi modul în care se produc şi se desfac pe piaţă opinii şi curente de opinie.

Antonescu a mai spus că nu va candida la alegerile prezidenţiale pentru a favoriza desemnarea urgentă a unui candidat care să fie mai uşor acceptat de forţele politice de dreapta sau chiar de presa de dreapta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici